20100130

28-Νοε-2009: Πορτραίτο - Καφενείο στον Εχίνο Ξάνθης, Θράκη.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σε ένα καφενείο στον Εχίνο της Ξάνθης. Ενδιαφέρον στην παραπάνω φωτογραφία έχει το βλέμμα που φαίνεται μεγεθυμένο (αποκομμένο) στην παρακάτω εικόνα:

20100121

14-Νοε-2009: Γάμος Χ. + Μπ. στη Θράκη.



Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από γάμο του φίλου Χ. + Μπ. που έγινε τον Νοέμβριο στην Θράκη. Έχω τραβήξει στο γάμο και φωτογραφίες έγχρωμες (με την ψηφιακή D700 μηχανή μου) αλλά ό,τι είχε ενδιαφέρον καλλιτεχνικό (π.χ. οι χοροί κλπ) προσπάθησα να το τραβήξω μόνο με α/μ φιλμ. Από τις παραπάνω μου αρέσουν αρκετά η 2η, 3η και 4η και η 3η από το τέλος. Το σύνολο των φωτογραφιών που τράβηξα φαίνονται στο παρακάτω ψηφιακό "contact sheet":
 

20100118

Contacts Photography - DVD - Josef Koudelka.




Πριν λίγο καιρό έπεσα στο ιστολόγιο street photos στα παραπάνω βίντεο (στις αναρτήσεις 1, 2, 3) σχετικά με τον φωτογράφο Josef Koudelka. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από την σειρά DVDs με τίτλο Contacts.1, Contacts.2, Contacts.3. Γενικά έχει πολύ ενδιαφέρον ολόκληρη η σειρά Contats γιατί μαθαίνουμε βλέπουμε πως προήλθαν πολλές διάσημες φωτογραφίες αλλά και πως ο κάθε φωτογράφος προσεγγίζει τα θέματά του.

20100111

21-Απρ-2009: Το μουσικό συγκροτήμα Βαλκανατόλια (Balkanatolia) - Κομοτηνή.


Για το μουσικό συγκρότημα Balkanatolia - Βαλκανατόλια (www.balkanatolia.gr, www.myspace.com/balkanatolia) έχουμε δει φωτογραφίες σε προηγούμενη ανάρτηση και έχουμε ακούσει το Demo-CD τους "Μπιρ". Σε αυτό το 22λεπτο βίντεο παρακολουθούμε την συνέντευξη (21-Απρ-2009) με τον Χαλήλ Μουσταφά και του Αλέξανδρου Πισκιούλη από το συγκρότημα Βαλκανατόλια (Balkanatolia), στην Κομοτηνή. Οι Βαλκανατόλια είναι ένα μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από Έλληνες και Τούρκους μουσικούς στην Κομοτηνή με μουσικές επιρροές από την Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, (ΠΓΔ) Μακεδονία, Αλβανία.. Στο τέλος του βίντεο παρακολουθούμε τους Βαλκανατόλια ζωντανά με το τραγούδι Gecti dost kervani (Παραδοσιακό Τούρκικο Ασίκικο) και Leylim Ley (Zuflu Livaneli σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου) στην συναυλία τους 12-Οκτ-2009 στην Κομοτηνή.

Μέσα στο βίντεο βλέπουμε και μερικές από τις φωτογραφίες που έχουμε ήδη δημοσιεύσει σε παλαιότερη ανάρτηση στο blog. Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε high definition ποιότητα αν το ανοίξετε κατευθείαν από την σελίδα. Επίσης μερικές από τις φωτογραφίες είναι ανεβασμένες και στο άρθρο για του Balkanatolia στο el.wikipedia.