20130124

29 Μαρτίου 2012 - Μέρος 15: Αχμενταβάντ, Γκουτζαράτ, Ινδία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Αχμενταβάντ και τα ισλαμικά τεμένη που παρουσιάζονται στο βίντεο μπορείτε να δείτε στα παρακάτω λήμματα της αγγλικής βικιπαίδειας:

20130119

26-28 Μαρτίου 2012 - Μέρος 14: Ουνταϊπούρ -φεστιβάλ Γκανγκαούρ.

Η μουσική στο βίντεο είναι του August Politis, "Entering The Palace" από το άλμπουμ "Distant" από το οποίο διανέμεται με άδεια (CC BY-NC-SA 3.0) στο jamendo:
Περισσότερα για την το Ουνταϊπούρ και στο Γκανγκαούρ φεστιβάλ δείτε στα λήμματα της βικιπαίδειας:

20130114

25 Μαρτίου 2012 - Μέρος 13: Τσιτόγκαρθ, Ρατζαστάν, Ινδία.

Η μουσική στο βίντεο είναι των Matti Paalanen ("Canyon of Ages" και "Thousand and one nights" από το άλμπουμ "Warehouse of Distant Dreams") και του Weightless ("Gone with the wind" από το άλμπουμ "Filmmusik") από το jamendo το οποίο διανέμεται με άδεια (CC BY-NC-SA 3.0) και (CC BY-SA 3.0):
Περισσότερα για την το Τσιτόγκαρθ δείτε το λήμμα στην βικιπαίδεια:

20130108

24 Μαρτίου 2012 - Part 12: Μπούντι, Ρατζαστάν, Ινδία + εορτή πρωτοχρονιάς κοινότητας Σίτνι (γενέθλια θεότητας Ζχουλελάλ).

Η μουσική στο βίντεο είναι του "On the mission from God" και συγκεκριμένα το κομμάτι "Toward The Sun" από το jamendo το οποίο διανέμεται με άδεια (CC BY-NC-SA 3.0):
Περισσότερα για την πόλη Μπούντι και τον ινδουιστικό Θεό Ζχουλελάλ και την γιορτή πρωτοχρονιάς της κοινότητας Σίντι "Τσέντι Τσάντ" δείτε τα λήμματα στην βικιπαίδεια:

20130103

21-23 Μαρτίου 2012 - Μέρος 11: Πουσκάρ - η ιερή πόλη, Ρατζαστάν, Ινδία.

Η μουσική στο βίντεο είναι του "Lochness Monster" και συγκεκριμένα το κομμάτι "Pushkar Prayer" από το jamendo το οποίο διανέμεται με άδεια (CC BY-NC-SA 3.0) :
Περισσότερα για την πόλη Πουσκάρ δείτε το λήμμα στην βικιπαίδειας:
Γενικά στην πόλη υπάρχουν πολλοί τουρίστες (τύπου "νεο-χίπηδες")  οι οποίο επιλέγουν την πόλη για να περάσουν το χειμώνα. Η έλευση αυτού του είδους τουρισμού ξεκίνησε το 1970 αλλά σήμερα έχει αλλάξει το χαρακτήρα της πόλης. Επίσης παντού υπάρχουν ραφεία, καταστήματα κοσμημάτων και ρούχων όπου αρκετοί "νεο-χίπηδες" το εκμεταλλεύονται. Αγοράζουν κοσμήματα και ρούχα, ουσιαστικά με το κιλό και στην συνέχεια, το καλοκαίρι γυρίζουν στο δυτικό κόσμο και τα πουλάνε. Θα έχετε δει σίγουρα κόσμο να το κάνει αυτό σε ελληνικά νησιά κλπ. Μόλις ξεκαλοκαιριάσουν στην Ελλάδα με τα λεφτά που βγάζουν γυρίζουν πάλι στην Ινδία κλπ. Παράλληλα την θρησκευτικότητα του χώρου και την αντίστοιχη "ενέργεια" την εκμεταλλεύονται ορισμένοι κάτοικοι οι οποίοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους αντίστοιχους τουρίστες που πιστεύουν σε αυτά, προσφέροντάς τους "θρησκευτικές υπηρεσίες" με χρηματικό αντάλλαγμα. Κλασικό ξεγέλασμα είναι ότι στο δρόμο σου προσφέρουν ένα λουλούδι το οποίο αν το πάρεις είναι υποτίθεται ιερό και πρέπει να πληρώσεις ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό σε αυτόν που το πήρες ;-) (γιατί υποτίθεται ότι ο Θεός Βράχμα είχε σκοτώσει με ένα λουλούδι ένα δαίμονα και μόλις έπεσε στη γη ο λουλούδι δημιουργήθηκε η ιερή λίμνη).