20070921

18-Σεπ-2007: Σύνορα Ελλάδας-Ολλανδίας, υπάρχουν σύνορα; ;-)

Ελλάδα:
Ολλανδία:Παρατηρείστε τις ανεμογεννήτριες που στην Ολλανδία δεν ασχημαίνουν τον φυσικό τοπίο (ποιο φυσικό τοπίο; θα πει κάποιος.. αφού ένα μεγάλο μέρος της Ολλανδίας είναι τεχνητό, και βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας). Επίσης παρατηρείστε το χρώμα της Ολλανδίας.. Το μεγαλύτερο διάστημα ο καιρός είναι συννεφιασμένος και υπάρχει ένα μουντό γκρι χρώμα.
Επειδή όμως ο καιρός είναι συννεφιασμένος και για να καλλιεργήσεις λαχανικά / κάποια είδη λουλουδιών (για τα οποία είναι διάσημη η Ολλανδία) θα πρέπει εκτός από θερμοκήπια να έχεις και λάμπες που προσομοιώνουν την ηλιοφάνεια ;-).. τα φωτεινά θερμοκήπια φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.Έναν λόγος που οι Ολλανδοί χαρακτηρίζονται ως βολικοί άνθρωποι οφείλεται στην ιδιομορφία της χώρα που ζούνε (μέρος της χώρας βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ουσιαστικά η χώρα δεν έχει χώμα αλλά άμμο το οποίο είναι δύσκολο να χτίσεις σπίτια, ο καιρός δεν βολεύει πολλά είδη καλλιεργειών κλπ).

Εννοείται ότι όλες οι παραπάνω φωτογραφίες είναι πρόχειρες φωτογραφίες τραβηγμένες από απλή ψηφιακή μηχανή και δεν παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον..

1 σχόλιο: