20080531

25-Μαΐου-2008: Συνέντευση με τον φίλο φωτογράφο Dan Turcu, Satu Mare, Romania.

Περίληψη / πληροφορίες 14λεπτου βίντεο: Με τον φίλο Dan Turcu γνωριζόμαστε από το 1993. Ήμασταν συμφοιτητές (ηλεκτρολόγοι μηχανικοί & μηχ. Η/Υ) στο πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου, Ρουμανία. Ο Dan Turcu σήμερα εργάζεται ως φωτογράφος στην πόλη Satu Mare της Ρουμανίας (η πόλη βρίσκεται στα σύνορα με Ουγγαρία-Ουκρανία). Εκεί έχει το δικό του φωτογραφικό studio και όπως μας εξηγεί μέσα στο βίντεο ασχολείται κυρίως με φωτογραφήσεις μαθητών που τελειώνουν το σχολείο. Στην Ρουμανία συνηθίζεται όταν τελειώσεις το σχολείο να κάνεις ένα φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες όλων των συμμαθητών σου. Έτσι ολόκληρο το σχολείο επιλέγει ένα φωτογράφο όπου φωτογραφίζεται. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Dan είναι ότι επεξεργάζεται τις φωτογραφίες που τραβάει στον Η/Υ όπως θα μας δείξει στο βίντεο. Στις επεξεργασμένες φωτογραφίες και ο πιο "άσχημος" να φαίνεται όμορφος. Αυτήν την επεξεργασία την αγαπάνε οι μαθητές και αγοράζουν τις φωτογραφίες αυτές. Ο Dan δεν έχει ιδιαίτερη φωτογραφική παιδεία, ό,τι γνωρίζει είναι από τα forums του internet.

Τεχνικές λεπτομέρειες βίντεο: Γυρίστηκε με την high definition camera του Dan, στο σπίτι του στο Satu Mare την Κυριακή 25-Μαΐου-2008. Δυστυχώς δεν είχαμε πολύ χρόνο (είχαμε 2 ώρες μόνο για το γύρισμα, μια και έπρεπε να προλάβω ένα τραίνο για να ταξιδέψω στο Cluj-Napoca). Ο Dan πρόσφατα αγόρασε HD-camera και blue-ray recorder ώστε να ξεκινήσει να τραβάει γάμους σε βίντεο. Όλη η δημιουργία αυτού του βίντεο ήταν ουσιαστικά να δείξω στον φίλο μου πως γυρίζεται ένα βίντεο, πως τραβάμε εικόνα έχοντας στο μυαλό μας ότι αυτό πρέπει να το μοντάρουμε και να βγάλουμε μια ιστορία κλπ.

Στην παρακάτω φωτογραφία που είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση φαίνεται ο Dan το 1994:
O Dan Turcu το 1994 :-).

4 σχόλια:

 1. Ενδιαφέρον το βιντεάκι.

  Πάντως είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι αν έχεις την θέληση να μάθεις κάτι -όπως ο φίλος σου φωτογραφία- έχεις την δυνατότητα να το κάνεις σε έναν αρκετά ικανοποιητικό βαθμό μέσω διαδικτύου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Α, και η φωτογραφία του '94 -πρέπει να στο έχω ξαναπεί- μου αρέσει πάρα πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Tertuliano Máximo Afonso

  Δεν σου έχω πει ότι είσαι ένας από τους υποψήφιους που θέλω να γυρίσω ένα αντίστοιχο βίντεο όπως αυτό. Το θέμα είναι πότε θα έρθω Θεσσαλονίκη..

  Ήδη η βιβλιοθήκη σου με τα φωτογραφικά βιβλία που έχω δει είναι ωραίο μέρος να σε στήσω ;-).

  Εσένα βέβαια θα σε ρωτήσω και θέματα σχετικά με το blogging κλπ κλπ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωχ, με άγχωσες βρε συ είχες δεν είχες!..
  Δεν γράφω καλά στην κάμερα, ούτε τα λεώ καλά!
  χαχα!
  Αμάν δεν θα κοιμηθώ τώρα...
  ;P

  ΑπάντησηΔιαγραφή