20090922

5-Ιουλ-2009: Γκράφιτι Bobby Sands, Belfast, Βόρεια Ιρλανδία.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι τοιχογραφία του 27χρονου νεκρού απεργού πείνας Bobby Sands (αγωνιστή του IRA) και είναι τραβηγμένη στην Βόρεια Ιρλανδία. Έγινε επιλογή από τις παρακάτω 2 φωτογραφίες. Έχει χρησιμοποιηθεί φακός 28mm και επειδή η μηχανή έχει και δέκτη στίγματος gps βρίσκεται στο google maps εδώ ακριβώς. ;-)
Δοκίμασα να μετατρέψω την φωτογραφία σε α/μ, από περιέργια κυρίως, και το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο:

Περισσότερα για τον Bobby Sands στο λήμμα της βικιπαίδειας:

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!!
    Νομίζω ότι η ασπρόμαυρη είναι πιο όμορφη από τις άλλες δύο.. Άσε που για μερικά δευτερόλεπτα δίνει την αίσθηση ότι το περιστέρι του γκράφιτι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα κοριτσάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω ότι αυτό που σχολιάζεις φαίνεται και στην αρχική έγχρωμη φωτογραφία.. ότι τα κορίτσια φαίνονται ως μέρος του γράφιτι..

    πάντως το αισθητικό αποτέλεσμα του α/μ (μετατροπή από έγχρωμο) είναι διαφορετικότερο από το α/μ που θα έβγαζε ένα φιλμ..ίσως ότι δεν φαίνεται η σκληρότητα του κόκκου που φίλμ.. πιο πολύ την μετατροπή αυτή την έκανα από περιέργεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από περιέργεια, να σε ρωτήσω τα κορίτσια βρέθηκαν κατά τύχη εκεί την ώρα που τράβηξες τη φωτογραφία;;
    Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο πέτυχες μία πολύ όμορφη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστώ για τα σχόλια,

    είναι εντελώς τυχαίο ότι βρέθηκαν εκείνη την στιγμή τα συγκεκριμένα κορίτσια να παίζουν μπροστά στο γκράφιτι. πολλές φορές όταν πετυχαίνω ένα ενδιαφέρον μέρος για φωτογράφιση περιμένω να βρεθεί κόσμος ή κάτι το οποίο θα κάνει την φωτογραφία πιο ενδιαφέρουσα, κάτι το οποίο θέλει όχι μόνο υπομονή αλλά πολλές φορές και τύχη / ταχύτητα (στο να προλάβεις να το φωτογραφίσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή