20110115

Ταξίδι στο Ιράν μέρος #1 - Δεκέμβριος 2010: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) -> Τεχεράνη (Ιράν) με τον υπεριασιατικό σιδηρόδρομο.


Είκοσι μέρες απουσίας λόγω ταξιδιού στο Ιράν. Στο πρώτο αυτό βίντεο φαίνεται το ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι Τεχεράνη (3.000 χιλιόμετρα, 3 μέρες, 2 τρένα, πλοίο στην λίμνη βάν (ένα Τουρκικό τρένο από Κωνσταντινούπολη εως Tatvan και ένα Ιρανικό από Van μέχρι Τεχεράνη και διάσχιση της λίμνης Βαν στην νοτιο-ανατολική τουρκία από Tatvan μέχρι Van με πλοίο). Το κόστος του ταξιδιού με τρένο είναι περίπου 50 euros και συμπεριλαμβάνει 4κλινη κουκέτα και στα 2 τρένα αλλά και το πλοίο. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, στείλτε σχόλιο.

Το βίντεο είναι με creative commons license 3.0 share-alike non-commercial και η μουσική είναι ενός Σέρβου και ενός Ελβετού καλλιτέχνη (επίσης με δικαιώματα creative commons license):

10 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό! ιδίως το κομμάτι με το τραίνο βέβαια.

    Ένα παρόμοιο ταξίδι έκανα και γω το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έκανες το αντίστοιχο ταξίδι Κωνσταντινούπολη -> Χαλέπι (Συρία) με τρένο; το οποίο λένε ότι είναι πολύ όμορφο επίσης..

    Αν θες δώσε καμία πληροφορία να το έχουμε στο μυαλό μας.. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι μωρέ, κάτι πολύ λιγότερο φιλόδοξο: http://dytistonniptiron.wordpress.com/2010/08/03/van-i/
    (και χωρίς τραίνο γμτ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με έβαλες σε σκέψεις, λέω να ακολουθήσω τα βηματά σου!!!
    Εξαιρετική δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Neopolitis αν θες κάποια άλλη πληροφορία για το ταξίδι.. θα ανεβάσω και το υπόλοιπο ταξίδι σε βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σου ρε συ που δεν αφήνεις ευκαιρία για ταξίδι! Σε χάρηκα και το βίντεο πολύ ενδιαφέρον! Περιμένω να δω περισσότερα, και βίντεο και φωτογραφίες, από το ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Tertuliano Máximo Afonso λίγο υπομονή γιατί τα φιλμ ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί και θα ασχοληθώ πρώτα με το βίντεο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλίμονο, εννοείται! Εδώ εγώ σε λίγο συμπληρώνω ολόκληρο χρόνο που έχω ανεμφάνιστα φιλμ....
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταπληκτικό! Eξαιρετικό το βίντεο, το ταξίδι, οι στιγμές που αποτυπώθηκαν...δεν φανταζόμουν ότι υπήρχε ο υπερασιατικός
    Και το blog με υπέροχες φωτογραφίες...καλά ταξίδια και εμπνευσμένα κλικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή