20120817

Μάρτιος 2012 - μέρος 3: Κχατζουράχο, Ινδία.

Το Κχατζουράχο είναι διάσημο για τα  ερωτικά γλυπτά "κάμα σούτρα" έξω από τους ναούς, τα οποία χρονολογούνται από τον 10 αιώνα και ανήκουν στο κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

3 σχόλια:

  1. Νομίζω αυτό το kh προφέρεται σαν το δικό μας χ (ενώ το σκέτο h σαν το αγγλικό ξέρω γω, πιο αχνά ας πούμε). Έτσι το ακούω και από τον Ινδό στο 1'00''. Οπότε θα έλεγα Χατζουράχο.
    (μα τι σχολαστικός θε μου... ωραίο βίντεο όμως!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια το πως προφέρεται.. για παράδειγμα στο άρθρο "Ιστορική αρχιτεκτονική των Ινδιών, (Μερος Β)" του Χρήστου Φλώρου χρησιμοποιείται το Κατζουράχο αλλά και το Κχατζουράχο. Πάντως προφέρεται κάπως έτσι.. είτε Χατζουράχο είτε Κχατζουράχο είτε Κατζουράχο..

    Έχω πέσει πάνω σε πολλούς γνωστούς (κυρίως οθωμανολόγους) όπου σε γνωρίζουν και έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για σένα.. Και πάντα λέω να επικοινωνήσω μαζί σου και πάντα το αναβάλω..

    Επίσης έχω κάνει και ένα ταξίδι όπου έχω καταγράψει την αρχαία πόλη Ανί (θυμάσαι που σε ρώταγα την ανατολική τουρκία σε ένα σχόλιό μου στο blog σου;) στα Τουρκο-Αρμενικά σύνορα.. και κάποια στιγμή θα ήθελα να το μοντάρω..ενδεχομένως να σε ενδιαφέρει και αυτό το βίντεο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μ' ενδιαφέρει λέει... το Άνι ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που έχω δει στη ζωή μου.
    (ναι, πρέπει να βρεθούμε κάποτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή