20070323

Καλοκαίρι-2006: Ντίνα - Παραλία Μαρμαρίτσας / Χιονόρεμα, Ροδόπη.

Η Ντίνα στις 2 πρώτες εικόνες είναι φωτογραφημένη στην παραλία Μαρμαρίτσας, στην Ροδόπη (σημειώνω ότι η παραλία αυτή είναι η ωραιότερη στην Ροδόπη). Στην πρώτη φωτογραφία, το νησί που φαίνεται από πίσω είναι η Σαμοθράκη. Η τρίτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το Χιονόρεμα, μέσα στα βουνά της Ροδόπης.

Γενικά, η επιλογή μια φωτογραφίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και αποτελεί μέρος της "φωτογραφικής τέχνης", δηλαδή είναι μέρος της αισθητικής του φωτογράφου. Σκεφτόμουν στην αρχή να δημοσίευα μόνο την πρώτη φωτογραφία. Μετά παρατήρησα ότι μου αρέσει και η 3 φωτογραφία και όπως βλέπετε τελικά πρόσθεσα και την δεύτερη. Τώρα όπως τις ξανακοιτάζω, μου φαίνεται ότι η πρώτη είναι καλύτερη μετά η τρίτη και η δεύτερη απλά έχει ενδιαφέρον.
Με αφορμή τις προηγούμενες ασπρόμαυρες φωτογραφίες δημοσιεύω και αυτές τις 2 έγχρωμες από την παραλία Μαρμαρίτσα στην Ροδόπη. Για να πας στην παραλία ξεκινάς από την πόλη Μαρώνεια και ακολουθείς τον 4-5 χιλιομέτρων χωματόδρομο που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας. Αφού περάσεις το αρχαίο θέατρο φτάνεις σε αυτήν την καταπληκτική παραλία. Η παραλία αυτή έχει καλή σκιά και είναι ιδανική για ελεύθερο camping, πικ-νικ και ψήσιμο φαγητών.

2 σχόλια:

  1. Σε κάποιον που δε γνωρίζει, η επιλογή μιας φωτογραφίας, μέσα από το πλήθος των τραβηγμένων φωτογραφιών, φαίνεται να είναι κάτι το απλό και μάλλον δευτερεύον ζήτημα. Όμως το να διαλέξεις την σωστή εικόνα είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο και το κατακτάς μόνο μετά από αρκετό καιρό. (Χρειάζεται πολύ χρόνο για να μάθεις να "πετάς" εικόνες...)

    Η επιλογή των εικόνων αποτελεί έναν -και μάλιστα πολύ σημαντικό- τομέα της φωτογραφικής πράξης.

    Μου αρέσουν και οι 3 φωτογραφίες, αν όμως θα έπρεπε να διαλέξω μάλλον θα διάλεγα την πρώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου..

    Βλέπω ότι ταιριάζουμε στην επιλογή! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή