20070923

20-Σεπ-2007: Scheveningen, η παραλία της Χάγης (Den Haag), Ολλανδία.

Από το "De Pier" στην παραλία Scheveningen της Χάγης είναι οι παρακάτω φωτογραφίες (link: De Pier: google maps).
Στην παρακάτω φωτογραφία προσέξτε τα πράσινα λοφάκια τα οποία είναι το φράγμα που κρατάει την υπόλοιπη Ολλανδία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ;-). Στην Ολλανδία για να φτάσεις στην θάλασσα πρέπει να ανέβεις μια ανηφόρα πριν βρεθείς παραλία ;-).Η παραλία χωρίς τα κτίρια φαίνεται όμορφη.. Αν την δούμε όμως μαζί με τα κτίρια.. τότε αλλάζουμε γνώμη. Η Ολλανδία έχει όμορφη μοντέρνα αρχιτεκτονική (για παράδειγμα η αρχιτεκτονική στο Rotterdam) αλλά εδώ τα κτίρια είναι άσχημα και πιστεύω ότι δεν ταιριάζουν στο τοπίο.
Παρακάτω βλέπουμε από διαφορετική γωνία το κτίριο που φαίνεται στο βάθος.
Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτήν παραλία υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και το καλοκαίρι ο κόσμος κολυμπάει στη θάλασσα αυτή (θα πει κάποιος.. μπορεί ο Ολλανδός να κάνει και αλλιώς;; αφού αυτήν την θάλασσα έχει). Το περίεργο όμως είναι.. ότι έρχονται εδώ για διακοπές και Γερμανοί τουρίστες ;-). Εννοείται φυσικά ότι οι τιμές είναι πανάκριβες στα ξενοδοχεία εκεί..

Επειδή στην Ολλανδία έχω ζήσει στο παρελθόν περίπου 10 μήνες θα δημοσιεύω και άλλες φωτογραφίες από Ολλανδία. Αυτές είναι το το πρόσφατο ταξίδι μου εκεί. Παρατηρείστε επίσης το γκρι/μουντό καιρό που έχει η Ολλανδία.

3 σχόλια:

  1. uperoxi paralia... kai eidika etsi pou einai ligo mounti kai xoris kosmo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συνήθως εκεί φυσάει πολύ (ιδιαίτερα το χειμώνα) και σηκώνει άμμο... (για αυτό δεν είχε πολύ κόσμο).

    Το καλοκαίρι εκεί μαζεύει πάρα πολύ κόσμο.. με όλα τα υπαίθρια beach bar γεμάτα..

    Αλλα σου άρεσε η αρχιτεκτονική + παραλία.. ή η παραλιά μόνη της;

    Η Ολλανδία έχει υπέροχη μοντέρνα αρχιτεκτονική (π.χ. το Rotterdam το οποίο έχει ισωπεδωθεί από τους γερμανούς και ξαναχτίστηκε από την αρχή με μοντέρνα αρχιτεκτονική). Έχεις πάει Ολλανδία;

    Εγώ πιστεύω ότι η αρχιτεκτονική που φαίνεται στις φωτογραφίες δεν ταιριάζει στο τοπίο της παραλίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έκανα κι εγώ μονήρεις βόλτες εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή