20071022

17-Οκτ-2007: Επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Βλαντιμίρ Λένιν, Μόσχα, Ρωσία.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα δούμε εικόνες από το σπίτι όπου έζησε ο Βλαντιμίρ Λένιν, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Μόσχα. Στην Πρώτη φωτογραφία πάνω βλέπουμε το τάφο/μαυσωλείο του Λένιν στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας (πίσω είναι το Κρεμλίνο). (Οι φωτογραφίες στην ανάρτηση αυτή δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον).
Οι παραπάνω ταμπέλες είναι οι ταμπέλες στο σπίτι/μουσείο όπου έζησε ο Λένιν. Στην Μόσχα το 99% των επιγραφών είναι μόνο στα κυριλλικά / Ρώσικα ;-).
Αυτές είναι εξωτερικές φωτογραφίες του σπιτιού, αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η διακόσμηση του μουσείου που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Προσέξτε στις παρακάτω εικόνες ότι το σπίτι έχει καταπληκτική θέα στο δάσος.
Η διακόσμηση με τα σημερινή αισθητική μπορείς να την χαρακτηρίσεις κιτς. Προσέξτε λεπτομέρειες στην διακόσμηση όπως πίνακες, έπιπλα κλπ.
Πάρα πολύ ενδιαφέρον βρίσκω το αυτοκίνητο του Λένιν. Προσέξτε τους τροχούς ;-).
Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχει ο ηλεκτρολογικός πίνακας φωτισμού του μουσείου!

Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου στο μουσείο ήταν ότι εκτός από την είσοδο σου χρεώνουν 100 ρούβλια (1€=35 ρούβλια) αν θες να φωτογραφίσεις! Ο Λένιν θα είχε φρίξει αν έβλεπε το σπίτι του να χρησιμοποιείται ως καπιταλιστικό προϊόν! Λεφτά για την φωτογράφιση δεν πλήρωσα, και απλά οι άνθρωποι του μουσείου κατά την διάρκεια της ξενάγησης δεν μας απαγόρευσαν την φωτογράφιση.

Νομίζω ότι για να γνωρίσεις το έργο του Λένιν πρέπει να διαβάσεις τα βιβλία του, και ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ένα μουσείο όπως αυτό είναι να δεις την αισθητική της εποχής στα έπιπλα, στη διαμόρφωση των χώρων κλπ κλπ.

Το παρακάτω βίντεο είναι από την ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου: "Το βλέμμα του Οδυσσέα" όπου βλέπουμε το άγαλμα του Λένιν να μεταφέρεται με ποταμόπλοιο στο Δούναβη (σχετικό με αυτήν την ανάρτηση ;-)):

3 σχόλια:

  1. Το μαυσωλείο τελικά το επισκέφτηκες; Για μένα με τον τρόπο που έχουν κάνει να επισκέπτεσαι το χώρο ήταν μια από τις πιο μυσταγωγικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ!
    Κι ας κράτα μόνο ελάχιστα λεπτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν επισκέφτηκα το μαυσωλείο γιατί ήταν ανοικτό μερικές ώρες το πρωί και δεν έτυχε να βρεθώ εκεί τότε.

    Ούτε το Κρεμλίνο κατάφερα να επισκεφτώ (μέσα), εκτός από το κτίριο με τους θησαυρούς (armoury) λόγω ασυνεννοησίας και παραβλέποντας ότι η είσοδος στο Κρεμλίνο (η τουριστική επίσκεψη) σταματά στις 17:00. ;-(

    Θέλω να ξαναπάω Μόσχα, αφού μέσα σε λίγες μέρες δεν προλαβαίνεις να δεις και πολλά πράματα.

    Δεν έχω τελειώσει την εμφάνιση των αρνητικών και το σκανάρισμα για να ανεβάσω και α/μ φωτογραφίες από Μόσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή