20071021

13..17-Οκτ-2007: Sherstone youth hostel, Μόσχα, Ρωσία. Travel tips.

Σε αυτήν την ανάρτηση θέλω να αναφέρω μερικές πρακτικές πληροφορίες για όποιον θέλει να επισκεφτεί την Μόσχα. Το πρόβλημα με τη Μόσχα είναι ότι είναι από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου (όπως το Λονδίνο κλπ). Αυτό το συνειδητοποιείς όταν δοκιμάσεις να κλείσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο, βλέποντας ότι οι τιμές στα δωμάτια ξεκινάνε από 100€. Γενικά, οι τιμές στην Μόσχα είναι υπερτιμημένες, το οποίο σημαίνει ότι τα δωμάτια είναι συνήθως χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τις τιμές τους.

Το θετικό είναι ότι στην Μόσχα υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια μερικά youth hostels στα οποία μπορείς να μείνεις με σχετικά χαμηλές τιμές. Ένα από αυτά είναι το Sherstone hostel που φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες (σε αυτό έμεινα, κατά την διάρκεια της πρόσφατης διαμονής μου). Το κόστος διαμονής σε δωμάτιο για 4 άτομα κοστίζει 27€ ανά άτομο (δείτε αναλυτικές τιμές στο ιστολόγιο του hostel). Βέβαια το δωμάτιο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, και η τιμή των 27€ (χωρίς πρωινό) είναι υπερτιμημένη αν συγκρίνουμε hostels σε άλλες πόλεις (για παράδειγμα με το Elf Youth hostel στην Πράγα). Το συγκεκριμένο hostel (όπως και άλλα hostels στην Μόσχα, όπως διάβασα και από το βιβλίο της Lonely Planet για την Μόσχα) αποτελείται από δωμάτια μέσα σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο όπου ο ιδιοκτήτης που τα βαφτίζει ως hostel.

Πάντως οι παραπάνω φωτογραφίες έχουν ενδιαφέρων να δούμε την Σοβιετική αισθητική των ξενοδοχείων (προσέξτε την διακόσμηση, τις κουρτίνες, την ταπετσαρία, τα πλακάκια στο μπάνιο κλπ).
Προσωπικά μέσα στο δωμάτιο συγκατοίκησα με τον Lewis (Αγγλία / πρώτη φωτογραφία) και τον Jamal (Μαλαισία / δεύτερη φωτογραφία) οι οποίοι επίσης ταξίδευαν μόνοι τους. Μέσα στις συζητήσεις μας ανταλλάξαμε και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες μας. Ο Jamal πριν επισκεφτεί την Μόσχα επισκέφτηκε το Ουζμπεκιστάν και μου πρότεινε στο επόμενο ταξίδι μου να επισκεφτώ την χώρα αυτή η οποία είναι περισσότερο ασφαλής από ότι είναι η Μόσχα/Ρωσία (ασφαλής για τουρίστες, γιατί όπως ξέρουμε εκεί υπάρχουν πολλές παραβιάσεις σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων). Ο δε Lewis μου είπε για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του όταν ταξίδευε στα Βαλκάνια (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και Ελλάδα). Μάλιστα όταν μπήκε Ελλάδα, όπως μου περιέγραψε, οι Έλληνες τελωνειακοί είχαν απορήσει που είδαν ένα Άγγλο τουρίστα να εισέρχεται Ελλάδα από την Αλβανία ;-).

Παρόλο που η Μόσχα έχει πανάκριβα εστιατόρια, και γενικά ακριβές τιμές στο φαγητό, το παρακάτω κιόσκι ήταν το μέρος που έπαιρνα κάθε πρωινό πρωινό (το hostel δεν πρόσφερε πρωινό). Είναι ένα κιόσκι στην αγορά στην περιοχή Petrovsko (όπου κοντά βρίσκεται το hostel).
Οι τύποι από το κιόσκι με είχαν συμπαθήσει, και κάθε πρωί χαμογελούσαν που με έβλεπαν. Το παραπάνω πρωινό (2 πιτοειδή + καφές) κοστίζει περίπου 40 ρούβλια (περίπου 1,1€).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου