20071226

14..16-Δεκ-2007: Odyssee youth hostel Berlin, Germany.

Το Βερολίνο είναι πειρασμός για να το επισκεφτείς αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Αθήνα μιας και υπάρχουν οι φθηνές πτήσεις των αεροπορικών εταιριών των EasyJet, AirBerlin κλπ αλλά και το καταπληκτικό youth hostel Odyssee για διαμονή (από όπου θα δούμε φωτογραφίες σε αυτήν την ανάρτηση).

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε την υποδοχή του hostel. Εκτός από την Ελληνική σημαία (την χάρισαν 2 έλληνες επισκέπτες το προηγούμενο καλοκαίρι) εντυπωσιακό είναι το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένο το μπαρ, το οποίο φαίνεται καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία.
Το μπαρ αποτελείται από ξύλινα κουτιά από όπλα και σφαίρες! Το κτίριο όπου στεγάζεται το hostel (το οποίο βρίσκεται στο πρώην ανατολικό Βερολίνο) στο παρελθόν ήταν εργοστάσιο όπλων και σφαιρών!
Μιλώντας για διακόσμηση όλο το hostel είναι πολύ όμορφα διακοσμημένο, ενώ σχεδόν όλοι οι τοίχοι έχουν γκράφιτι.
Ο κάθε όροφος έχει διαφορετικά γκράφιτι. Εδώ βλέπουμε τα γκράφιτι του 2ου ορόφου. Όλοι οι χώροι του hostel είναι πεντακάθαροι και με μεράκι διακοσμημένοι:Εντύπωση μου έκαναν επίσης και τα καλοριφέρ του κτηρίου που φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία.

Το συγκεκριμένο hostel εκτός από πολύ λογικές τιμές στα υπνοδωμάτια/dormitories 10-19€ παρέχει και μονόκλινα/δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια σε επίσης λογικότατες τιμές (δείτε φωτογραφίες και τιμές στο web site του Odyssee hostel). Για να κλειδώσεις τις αποσκευές σου υπάρχουν διαθέσιμες μεταλλικές ντουλάπες οι οποίες κλειδώνουν με λουκέτο (αν δεν έχεις λουκέτο σου δανείζουν ένα στην υποδοχή). Επίσης το πρωινό κοστίζει 3€ (all you can eat ;-)). Η περιοχή που βρίσκεται το hostel (πρώην ανατολικό Βερολίνο) έχει πολλά τούρκικα κεμπατζίδικα με πολύ φθηνά πιτόγυρα (γενικά το φαγητό στο Βερολίνο είναι φθηνότερο στο πρώην ανατολικό κομμάτι της πόλης)!

6 σχόλια:

  1. Προετοιμάζομαι για ταξίδι -για μετά από κανένα δίμηνο- στο Βερολίνο, ελπίζω τελικά να το κάνω, οπότε οι εμπειρίες σου σιγουρα θα μου φανούνε χρήσιμες!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο hostel είναι πολύ καλό.. μόνο κοίτα να κλείσεις δωμάτιο από νωρίς μήπως και δεν βρεις γιατί το Βερολίνο το καλοκαίρι είναι πολύ τουριστικό.

    Ξέχασα να γράψω ότι το συγκεκριμένο hostel έχει δωρεάν wifi internet αν έχεις laptop αλλιώς έχει 2 υπολογιστές που τους νοικιάζει με την ώρα.

    Γενικά για Γερμανία έχε υπόψη το http://www.backpackernetwork.de/ για hostels.. Από εκεί βρήκα το παραπάνω hostel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέω να πάω τον Μάιο για καν'α 4-5 μέρες. Βρήκα φτηνό αεροπορικό (περίπου 100 ευρώ πάνε-έλα) μέσω ίντερνετ, αλλά δεν έχω πιστωτική κάρτα. Λέω να βγάλω μια χρεωστική (από την Πειραιώς μου έχουν προτείνει) και να τα κλείσω με αυτήν. Μιας και ποτέ ως τώρα δεν έχω κάνει αγορά μέσω ίντερνετ και την κάρτα την χρειάζομαι μόνο για περιπτώσεις σαν αυτή εσύ τι νομίζεις ότι είναι καλύτερα να κάνω;
    Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Tertuliano Máximo Afonso

    εγώ προσωπικά έχω πιστωτική κάρτα την οποία χρησιμοποιώ για τέτοιου είδους συναλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12:14 π.μ.

    Ετοιμάζω βαλίτσες . 28ή Οκτωβρίου είναι Τρίτη . Ζητάω άδεια την Δευτέρα και φεύγω από Παρασκευή απόγευμα .... Για να δούμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Spiros11472

    Θα ακολουθήσεις το παρακάτω αλγόριθμο:

    1) Δες πρώτα τιμές εισιτηρίων.. Αν βρεις καλές τιμές συνεχίζεις 2).

    2) Πάρε άδεια τις μέρες που σε ενδιαφέρουν.

    3) Κλείσε δωμάτιο στο hostel. Γενικά θα πρότεινα τα φθηνότερα (8 beds dormitory). Αν είναι να κλείσεις δίκλινο κάντο νωρίς γιατί αυτά φεύγουν..

    Αν έχεις παραπάνω μέρες μπορείς να επισκεφτείς και την Δρέσδη που επίσης υπάρχει αντίστοιχο καλό/φθηνό hostel (lollis homestay hostel) ή ακόμη να επισκεφτείς και την Πράγα (Τσεχία) που είναι επίσης κοντά (σχετικά).

    Για hostel στην Γερμανία δες http://www.backpackernetwork.de/

    ΑπάντησηΔιαγραφή