20080318

19/4/2008 .. 4/5/2008: Συμμετοχή στην έκθεση "Φωτόγραμμα" στην Ζάκυνθο.

Μεταξύ 19-Απρ-2008 έως και 4-Μαΐου-2008 θα γίνει στην Ζάκυνθο η έκθεση "Φωτόγραμμα" όπου θα συμμετέχουν φωτογράφοι των οποίων τα άλμπουμ έχουν επιλεχθεί ως "άλμπουμ της εβδομάδας" στο φωτογραφικό site www.dpgr.gr (όταν επιλέγεται ένα άλμπουμ, τότε για μια εβδομάδα εμφανίζονται οι φωτογραφίες του στην αρχική σελίδα του site). Το δικό μου άλμπουμ με φωτογραφίες από την Θράκη είχε επιλεχθεί στο παρελθόν ως άλμπουμ της εβδομάδας έτσι συμμετέχω με μια φωτογραφία. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη 19-Απρ-2006 στο Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν Μεγάλη Τετάρτη 23/4/08 στις 9μ.μ. στην αίθουσα εκθέσεων της «Λέσχης ο Ζάκυνθος» στην πλατεία Αγίου Μάρκου στην Ζάκυνθο.

Γενικά, το να ετοιμάσεις/φτιάξεις ένα πασπαρτού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει αρκετό χρόνο και αρκετή προσοχή.. Τα βήματα και τα εργαλεία για την προετοιμασία του, φαίνονται στις παραπάνω φωτογραφίες. Το πορτοκαλί εργαλείο (τετράγωνο με στρογγυλή λαβή) στις φωτογραφίες, είναι ειδικό λεπίδι που κόβει το χαρτόνι σε γωνία 45 μοιρών ώστε να προσαρμοστούν όμορφα τα άκρα της τυπωμένης φωτογραφίας. Αν έχει κάποιος απορία στην παραπάνω διαδικασία, ας αφήσει σχόλιο.

Τα περισσότερα κάδρα (πχ. τα φθηνά κάδρα του ΙΚΕΑ), συνήθως περιέχουν πασπαρτού τα οποία δεν είναι κομμένα στις διάστασεις τυπωμένης φωτογραφίας από φιλμ 35mm (οι τυπωμένες φωτογραφίες από 35mm φιλμ είναι πιο "πανοραμικές" από ότι οι φωτογραφίες που δίνουν πολλές ψηφιακές μηχανές οι οποίες είναι πιο "τετράγωνες"). Έτσι την παραπάνω διαδικασία δεν την αποφεύγεις, αν θες να ταιριάζει η φωτογραφία σου ακριβώς στο κομμένο πασπαρτού.

2 σχόλια:

  1. γεια σου ggia,al barouak εδω. πολυ καλες φωτογραφίες,μπραβο και στα θεματα που επιλεγεις. καλη επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ για τα θετικά σχόλιά σου.. και χάρηκα για την γνωριμία χθες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή