20080301

9-Δεκ-2007: Βούλγαροι μουσικοί στο σταθμό τραίνων του Άμστερνταμ, Ολλανδία.

Στις παραπάνω φωτογραφίες βλέπουμε δύο Βούλγαρους μουσικούς έξω από τον κεντρικό σταθμό τραίνων του Άμστερνταμ (9-Δεκ-2007). Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη με τηλεφακό 100mm (τραβηγμένη από απόσταση) ενώ η δεύτερη με ευρυγώνιο φακό 28mm (τραβηγμένη από πολύ κοντά). Προσέξτε την διαφορετική αισθητική που δίνει ένας τηλεφακός από ένα ευρυγώνιο. Στον τηλεφακό η εικόνα φαίνεται κάπως "επίπεδη" ενώ με τον ευρυγώνιο έχει "βάθος" (και παραμόρφωση -- δείτε τις κάθετες γραμμές από πίσω). Το σύνολο των φωτογραφιών που τράβηξα τους συγκεκριμένους μουσικούς και επέλεξα τις παραπάνω δύο φωτογραφίες φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα!

    Αν θες μπες στο blog μου, σου έχω μια πρό(σ)κληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.
    Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω αλλά το blog σου το έχω "ξεκοκαλίσει" θεωρώντας το από τα πλέον όμορφα αλλά και με πολλές χρήσιμες πληροφορίες τόσο ώστε να μου δημιουργηθούν και πολλές απορίες, κυρίως για το ασπρόμαυρο φίλμ. Αν έχεις κάποιο email, διάθεση και χρόνο, οποιαδήποτε στιγμή, θα ήθελα να επικοινωνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Γιώργο,

    Ευχαριστώ για τα θετικά σχόλιά σου.

    Το email μου είναι διαθέσιμο στην σελίδα "profile" αλλά το γράφω και εδώ "ggia (at) freemail (teleia) gr".

    Όποια απορία έχεις στείλε ή σχόλιο ή email.

    Με το που βρω λίγο χρόνο θέλω να ανεβάσω κάποιες παλιές σημειώσεις (σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου) σχετικά με την φωτογραφία με χρήση φιλμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή