20100721

Ταινία Τεκμηρίωσης: "Πανηγύρια πάλης με λάδι στην Βόρεια Ελλάδα", 2010, 37 λεπτά.


Στο βίντεο βρίσκεται μια δικιά μου ταινία τεκμηρίωσης 37 λεπτών για τα πανηγύρια πάλης στην Βόρεια Ελλάδα. Παρουσιάζονται τα πανηγύρια πάλης με λάδι που οργανώνονται από την μειονότητα στην περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Χίλια και Αλάν-τεπε. Παρουσιάζεται επίσης η πάλη με λάδι που οργανώνεται στην περιοχή των Σερρών και συσχετίζεται με τις ορθόδοξες χριστιανικές γιορτές.

Στο βίντεο υπάρχουν συνεντεύξεις από τον Χρήστο Παγγέα (προπονητής-αθλητής πάλης) από την ιστοσελίδα palema.gr ο οποίος μας μιλάει για του κανόνες τις πάλης. Υπάρχει συνέντευξη του Βασίλειου Μελίκου, προέδρου της παραδοσιακής πάλης στην περιοχή των Σερρών. Επίσης ο Εμίνογλου Μεχμέτ, πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης στην ορεινή Ροδόπη, μιλάει για τα πανηγύρια πάλης με λάδι στην τοποθεσία Χίλια και Αλάν-τεπε της Θράκης.

Σημείωση: Πρίν τρία χρόνια (!) είχα δημοσιεύσει στο ιστολόγιο την πρώτη μορφή της παραπάνω ταινίας τεκμηρίωσης. Η διαφορά με το προηγούμενο βίντεο είναι ότι παρουσιάζεται και η πάλη με λάδι στο νομό Σερρών και υπάρχει και συνέντευξη από τον Χρήστο Παγγέα από την σελίδα palema.gr.

Βιβλιογραφία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου