20070426

Απρίλιος-2007: Πράγα, Elf Youth Hostel. Travel tips.


Την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόμουν εξωτερικό. Συγκεκριμένα ταξίδεψα για μια δουλειά στο Darmstadt (Γερμανία). Όμως φρόντισα στο εισιτήριό μου να είναι μέσω Τσεχίας, και με αυτόν τον τρόπο επισκέφτηκα την Πράγα για 3 μέρες (stopover). Το προηγούμενο post το δημοσίευσα από την Πράγα.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι από το Elf Hostel όπου έμεινα στην Πράγα (περισσότερες φωτογραφίες για το συγκεκριμένο hostel στο http://www.hostelelf.cz/photogallery.htm). Γενικά στο εξωτερικό (δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένα τα hostels στην Ελλάδα) ένας εύκολος-φθηνός-ασφαλής τρόπος διαμονής είναι τα youth hostels. Συνήθως κοστίζουν από 10-20 euro την βραδιά και πολλές φορές προσφέρουν υπηρεσίες όπως internet, πλυντήρια ρούχων και ευχάριστη ατμόσφαιρα για να γνωρίσεις κόσμο -- ιδιαίτερα αν ταξιδεύεις μόνος. Συνήθως στα hostels κοιμάσαι σε υπνοδωμάτια με άλλον κόσμο μαζί (dormitories). Στο δωμάτιο όπου κοιμόμουνα, υπήρχε: μια γιαπωνέζα, ένα καναδικό ζευγάρι, μια αυστραλέζα και ένας αμερικάνος ;-). Πολλοί Έλληνες πιστεύουν στο μύθο, ότι στα hostels κοιμούνται ναρκωμανείς, περιθωριακοί τύποι κλπ κλπ ;-).
Γενικά οι περισσότεροι Έλληνες δεν ταξιδεύουν πολύ αν τους συγκρίνουμε με τους Αυστραλούς, Γερμανούς, Ολλανδούς κλπ. Πολλές φορές ακούω ότι είναι θέμα χρημάτων. Θα έλεγα ότι είναι μόνο θέμα επιλογών. Υπάρχουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί της Lonely Planet, και της Rough Guides (αναφέρω ενδεικτικά 2 μεγάλες εκδοτικές εταιρίες σε αυτό το είδος) από όπου μπορείς να πάρεις πληροφορίες και να ταξιδέψεις οικονομικά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θελήσεις (χωρίς οργανωμένη ταξιδιωτική εκδρομή τουριστικού πρακτορείου).
Ακόμη και παρέα να μην έχεις, υπάρχουν forums (π.χ. το thorn tree της Lonely Planet) όπου μπορείς να έρθεις σε επαφή με άλλους ταξιδιώτες για το μέρος που θέλεις να επισκεφτείς. Για την επιλογή του Elf Hostel στην Πράγα, χρησιμοποίησα στο βιβλίο της Lonely Planet "Prague" και η διαμονή εκεί κοστίζει περίπου 13 euro το βράδυ με πρωϊνό.

Αυτά είναι μερικά ταξιδιωτικά "tips". Επίσης είδα στην Πράγα 2 ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας που θέλω να σχολιάσω σε επόμενο post. Επίσης όταν εμφανίσω/σκανάρω τα φιλμάκια μου θα δημοσιεύσω και όσες φωτογραφίες (από αυτές που τράβηξα) έχουν φωτογραφικό ενδιαφέρον.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6:58 μ.μ.

    Θα πάμε 4-8 Πραγα και τις 2 πρωτες μερες θα παμε στο καρλοβυ βαρυ.Μηπως ξερεις να μου πεις πως θα παω απο το αεροδρομιο της Πραγας στο σταθμο των λεωφωρειων για καρλοβυ βαρυ?????????????????????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Κωστας απο Δασος

    Εγώ στο Karlovy Vary είχα πάει από την Πράγα με τραίνο μέσω της πόλης Pilzen (το 1998 είχα πάει).

    Από εκεί και πέρα, εγώ στη θέση σου θα ρώταγα τις πληροφορίες στο αεροδρόμιο της Πράγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2:10 μ.μ.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to xero oti eimai ligo ektos xronou alla tora to eida! :-)
    psaxno sto internet kati san taxidiotiko odigo gia na taxideueis ftina. me tips kai plirofories kai krimmena meri pou den lene oi taxidiotikoi odigoi sinithos.to forum tis lonely planet einai poli xrisimo, mipos exeis xethapsei kati antistoixo?
    euxaristo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @daphne2222

    Στην Γερμανία υπάρχει πάμφθηνο εισιτήριο για το Σαββατοκύριακο για 3-4 άτομα (αν θυμάμαι καλά) που μπορείς να ταξιδέψεις οπουδήποτε στην γερμανία με απλά τραίνα.

    Αλλιώς στην Ευρώπη υπάρχουν τα Eurolines που μάλιστα προσφέρουν και εισητήριο μηνιαίο. Το ίδιο ισχύει και με τα τραίνα.

    Υπάρχουν φθηνές εταιρίες όπως η ryan air, german wings etc όπου μπορείς να βρεις αεροπορικά εισιτήρια σε πάμφηνες τιμές..

    Ακόμη φθηνότερα μπορείς να δοκιμάσεις το αυτοστόπ σε αυτοκίνητα.

    Εγώ στην Πράγα είχα το βιβλίο της Lonely planet για την Πράγα.. Κοιτάζω και το thorn tree της Lonely planet αλλά οι πληροφορίες εκεί δεν είναι ελεγμένες.

    Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή