20070412

Ιαν-2007: Λονδίνο.

Τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου 2007 βρέθηκα στο Sheffield, στο Λονδίνο (Αγγλία), στην Lyon, και το Παρίσι (Γαλλία). Τράβηξα 2-3 α/μ φιλμάκια αλλά όταν γύρισα Αθήνα και τα εμφάνισα, ανακάλυψα ότι ο μηχανισμός του κλείστρου της φωτογραφικής μου μηχανής είχε χαλάσει. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος των φωτογραφιών καταστράφηκε ;-(.

Από Λονδίνο αυτές οι δύο ήταν οι μόνες ενδιαφέρουσες εικόνες που πήρα (οι περισσότερες φωτογραφίες καταστράφηκαν). Στην πρώτη βλέπουμε την θέα από το δωμάτιο του Ξενοδοχείου στο Λονδίνο όπου έμεινα (Arran House Hotel) ενώ η δεύτερη είναι από την περιήγηση στην πόλη. Στο Λονδίνο βρέθηκα για μία μόνο μέρα και για πρώτη φορά. Γενικά πιστεύω, ότι για μπορέσεις να τραβήξεις καλές φωτογραφίες από ένα τόπο, θα πρέπει να ζήσεις εκεί κάποιο διάστημα, αλλιώς απλά βιαστικά κλέβεις εικόνες. Αυτές είναι δύο εικόνες που έκλεψα βιαστικά από το Λονδίνο.

Όπως βλέπουμε στην δεύτερη φωτογραφία, οι Γιαπωνέζοι είναι πολύ γραφικοί με τις φωτογραφίες που τραβάνε. Αλλά και εγώ ένιωθα γραφικός με την χειροκίνητη SLR φωτογραφική μηχανή να φωτογραφίζω κοιτάζοντας μέσα από το σκόπευτρο ενώ οι περισσότεροι φωτογραφίζουν κοιτάζοντας την οθόνη LCD της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής τους. Με την ψηφιακή τεχνολογία άλλαξε και ο τρόπος που κρατάμε την φωτογραφική μηχανή.

Πάντως η φωτογράφιση με φιλμ έχει κάποιο σασπένς, σκέφτεσαι συνεχώς: έκανα καλή φωτομέτρηση; εστίασα καλά; θα γίνει σωστή η εμφάνιση του φιλμ με τα χημικά; Νομίζω ότι γυμνάζει περισσότερο το μάτι η φωτογράφιση με φιλμ από ότι η φωτογράφιση με μια ψηφιακή μηχανή όπου το αποτέλεσμα της φωτογραφίας το βλέπεις αμέσως.

2 σχόλια:

  1. Η δεύτερη είναι εξαιρετική!

    Υ.Γ.: Θέλω να σου γράψω κι άλλα, είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις σε αυτό το post τα οποία με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά έχω αργήσει ήδη σε ένα ραντεβού!..
    ;)

    Γεια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν βλέπεις 2 φωτογραφίες, δίπλα-δίπλα πάντα δεν επιλέγεις την μια ως καλύτερη της άλλης;

    Πάντως και εμένα η δεύτερη μου αρέσει. Γενικά είχα τραβήξει πολλές φωτογραφίες εκεί με τους γιαπωνέζους, αλλά μόνο αυτή εμφανίστηκε.

    Είχε χαλάσει το κλείστρο και δεν άνοιγε, παρόλο που ο ήχος ακουγόταν ότι δουλεύει κανονικά.. Συνήθως άνοιγε όταν επέλεγα χαμηλές ταχύτητες. Τσαντίστηκα πολύ με αυτό, τώρα όμως την έχω επιδορθώσει. ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή