20070628

Μάρτιος 2007: Διαφήμιση SiXT, σε αεροδρόμιο της Γερμανίας.

Τον Μάρτιο 2007 ταξίδεψα στην Γερμανία (Βόννη) και μου είχαν κάνει εντύπωση οι παραπάνω ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο Γερμανικό αεροδρόμιο. Υποτίθεται ότι δείχνουν αστυνομικούς από διάφορες χώρες και η διαφήμιση είναι της εταιρίας SiXT για ενοικίαση αυτοκινήτων.
Γενικά είναι πολύ όμορφες (καλλιτεχνικά) φωτογραφίες και ιδιαίτερα μου άρεσαν και οι εκφράσεις στα πρόσωπα των αστυνομικών/μοντέλων που επιλέχθηκαν στην φωτογράφιση. Έχουν και χιούμορ οι φωτογραφίες.. ;-)
Ο χονδρός κόκκος που βλέπουμε στις φωτογραφίες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο α/μ φιλμάκι που χρησιμοποίησα για την φωτογράφιση. Πάντως ο χονδρός κόκκος που συνήθως έχουν τα ευαίσθητα φιλμ, δημιουργεί ωραίο εφέ στην φωτογραφία πορτραίτων.

Update 3-Ιουλ-2007: Η μετάφραση του κειμένου της διαφήμησης που βλέπουμε παραπάνω είναι: "Αυτοί είναι οι φυσικοί εχθροί των πελατών μας. (Στο τέλος όμως γίνονται φίλοι)".

4 σχόλια:

  1. ωραίος ο χοντρός κόκκος!
    ωραία και τα πορτραίτα!

    μήπως θυμάσαι από ποιά χώρα έρχονται οι αστυνομικοί που μας δείχνεις? οι αστυνομικοί πώς σχετίζονται με την ενοικίαση αυτοκινήτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @zenovia

    Στις φωτογραφίες βλέπεις τους διάφορους αστυνομικούς που σε κοιτάνε (με χιούμορ) λες και έκανες παράβαση. Κάθε αστυνομικός είναι από διαφορετική χώρα (ο ένας από αυτούς είναι Αμερικάνος, το γράφει στο πουκάμισο "Police Department of New York"). Κάτω από τις φωτογραφίες έγραφε τις χώρες προέλευσης των αστυνομικών αλλά δεν το τράβηξα.

    Η διαφήμιση δεν είναι τυχαία που βρισκόταν στο αεροδρόμιο.. Σαν να σου έλεγε ότι σε όποια χώρα και να πας (αφού βλέπεις τους αστυνομικούς από τις διάφορες χώρες) και κάνεις παράβαση θα σε δει κάποιος αστυνομικός.. όπως επίσης σε κάθε χώρα που θα πας υπάρχει και η πολυεθνική εταιρία SiXT για να νοικιάσεις αυτοκίνητο.

    Εδώ βλέπουμε 5 αστυνομικούς.. Συνολικά ήταν ένας τοίχος με 8-12 φωτογραφίες αστυνομικών, αλλά επειδή εκείνη την στιγμή έψαχνα πανικόβλητος την έξοδο για να πάρω την επόμενη πτήση μου δεν πρόλαβα να τραβήξω περισσότερες φωτογραφίες. Νομίζω ότι βρισκόμουν στο αεροδρόμιο του Μονάχου (γενικά όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας μοιάζουν μεταξύ τους).

    Πέρα της διαφήμισης, (που την παρατήρησα αργότερα) με τράβηξαν κατευθείαν οι φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @zenovia

    Μόλις πριν λίγο πήρα μετάφραση του κειμένου της διαφήμησης: "Αυτοί είναι οι φυσικοί εχθροί των πελατών μας. (Στο τέλος όμως γίνονται πάντα φίλοι)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai pws parolauta ginontai pada filoi
    kalitera

    ΑπάντησηΔιαγραφή