20070823

Αυγ-2007: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαράγιεβου: "Αγαπώ το σινεμά! και αγαπώ το Σαράγιεβο!"

Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα το Σαράγιεβο και μου έκαναν εντύπωση οι αφίσες του φεστιβάλ κινηματογράφου που γίνεται αυτές τις μέρες Sarajevo Film Festival 17-25/8/2007) αλλά και η εικόνα των 4 κοριτσιών σε κεντρικό καφενείο της πόλης. Στην διαφήμιση του φεστιβάλ γράφει στα Γαλλικά: j'aime le cinema! et j'aime sarajevo! = αγαπώ το σινεμά! και αγαπώ το Σαράγιεβο. Το Σαράγιεβο και γενικότερα η Βοσνία είναι πανέμορφος προορισμός για επίσκεψη, και μου άρεσε που έχει ανακάμψει από τις πληγές του πολέμου και προσελκύει σήμερα πάλι τουρισμό (το Σαράγιεβο το είχα επισκεφτεί πρώτη φορά το 1997, ένα χρόνο μετά την λήξη του πολέμου, όπου μεγάλο μέρος της πόλης ήταν κατεστραμένο από τον πόλεμο).
Ας δούμε μερικές λεπτομέρειες της παραπάνω φωτογραφίας:Το Σαράγιεβο μπορείς να πει κανείς ότι η είναι η Πράγα των Βαλκανίων.

3 σχόλια:

  1. Όντας παρών σε αυτή τη φωτογραφία (σχεδόν παροτρύνοντας τον φωτο-ggia-γράφο να την τραβήξει), έχω να παρατηρήσω τα εξής:
    Εντυπωσιακή εικόνα, ειδικά λίγο πριν τη φωτογραφία που οι κοπέλες έπιναν αρειμανίως το ναργιλέ τους! Στα δικά μας μάτια φάνταζε περίεργα εξωτική, αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά αποδεκτή μέσα στο πλαίσιο της. Στο Σαραγιεβο οι γυναίκες, όσο το αντιληφθήκαμε, ήταν εξαιρετικά κομψές, αδύνατες και με αρκετά ωραίο στυλ...
    Με δεδομένο ότι οι περισσότερες είναι και μουσουλμάνες, αυτό τις κάνει ακόμη πιο άξιες θαυμασμού σε
    μια πανέμορφη πολυπολιτισμική πόλη που κοιτάει μπροστά.
    Συμφωνείς ggia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας φωτογραφία πάντως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.. θα προτιμούσα καλύτερη σύνθεση/εκφράσεις. Άσε που είναι λίγο θολή (τραβηγμένη με ταχύτητα 1/30 και τέρμα ανοικτό διάφραγμα -> δηλαδή με βάθος πεδίου πολύ μικρό).

    Πάντως είναι μια εικόνα που δεν συναντάς εύκολα σε πολυπολιτισμικές πόλεις (π.χ. στην Κομοτηνή).. και αυτό είναι το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή