20070906

Guča/Γκούτσα - Σερβία Αυγ-2007: Ασπρόμαυρες εικόνες, Μέρος 1/5.

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε ένα αρθράκι σχετικά με το φεστιβάλ πνευστών της Γκούτσας (το οποίο περιέχει και μερικές αδιάφορες από καλλιτεχνική πλευρά φωτογραφίες/τραβηγμένες με μια απλή ψηφιακή μηχανή). Σε αυτήν και τις επόμενες 4 αναρτήσεις θα δούμε φωτογραφίες από τα 5 α/μ φιλμς που τράβηξα στο φεστιβάλ. Όλα τα φιλμς που χρησιμοποίησα ήταν μάρκας ILFORD HP5 (ευαισθησίας 400ASA) αλλά τραβηγμένα ως 1600 ASA (με φυσικό φωτισμό/χωρίς φλας) και υπερεμφανισμένα κατά την διάρκεια της εμφάνισης (διαδικασία film-pushing).

Ένα μέρος της φωτογραφικής τέχνης είναι η επιλογή της/των καλύτερης/ων φωτογραφίας/ων από το σύνολο των φωτογραφιών που έχεις τραβήξει. Τις παραπάνω φωτογραφίες τις ξεχώρισα είναι από ένα φιλμάκι και το αντίστοιχο (ψηφιακό) "contact sheet" είναι το παρακάτω. Γενικά να ξεχωρίζεις τις καλύτερες φωτογραφίες είναι μια διαδικασία δύσκολη, ιδιαίτερα όταν οι φωτογραφίες είναι πρόσφατες (όπως αυτές) και είσαι συναισθηματικά δεμένος με αυτές.

2 σχόλια:

  1. polu oraia i proti fotografia!
    kai orthos epilegmeni metaxi ton paromoion tis! =]

    teleies oi trompetes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ, στο "μεράκλωμα-μεθύσι" ο κόσμος πολλές φορές βάζει το αυτί του δίπλα στο ηχείο της τρομπέτας για να ακούει κατευθείαν την μουσική ;-)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή