20071019

13..17-Οκτ-2007: Από την Μόσχα με αγάπη ;-) : προσωπικές φωτογραφίες.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το Κρεμλίνο, στην Μόσχα (βραδινή λήψη με φθηνή ψηφιακή μηχανή, οι λευκές κουκκίδες που βλέπετε είναι νιφάδες χιονιού).

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες σε αυτήν την ανάρτηση (όλες τραβηγμένες με φθηνή ψηφιακή μηχανή) είναι κυρίως προσωπικές και δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Μπορείτε να δείτε (όσοι δεν με γνωρίζεται) πως μοιάζω εξωτερικά.. ;-).
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τον τάφο του Ρώσου σκηνοθέτη Sergei Einsenstein. Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε ότι είναι από τους πρωτοπόρους της κινηματογραφικής τέχνης (στο μοντάζ).
Οι παραπάνω άνθρωποι είναι άνθρωποι που συνάντησα στους δρόμους, τους φωτογράφισα σε ασπρόμαυρο φιλμ (θα δούμε φωτογραφίες σε επόμενες αναρτήσεις, αν αξίζει καμία από αυτές καλλιτεχνικά) και φωτογραφήθηκα μαζί τους ;-). Όλες οι εικόνες είναι από την υπαίθρια αγορά στον σταθμό μετρό Petrovsko της Μόσχας, εκτός από την τελευταία που είναι έξω από το σπίτι του Λένιν, λίγο έξω από την Μόσχα.Στην πρώτη φωτογραφία είναι ο Lewis (Αγγλία) και στην δεύτερη ο Jamal (Μαλαισία), οι οποίοι ήταν οι συγκάτοικοι στο hostel που έμεινα στην Μόσχα. Θα γράψω περισσότερες πρακτικές πληροφορίες για το hostel σε επόμενη ανάρτηση.

8 σχόλια:

  1. καταρχην η μηχανη μου δεν ειναι καθολου φθηνη αλλα μάλλον ερασιτεχνικη ηθελεσ πιο πολυ να πεις
    εστω.
    και κατα δευτερον εισαι πιο κουκλοσ απο τα προγουλια που σου κανει η φωτο με φοντο το Κρεμλινο
    κατα 3ον ξερεισ εσυ τον Μαγκακη?
    γιατι εγω να ξέρω τον Αιζενσταιν αν εχω δει μεν το θωρυκτο potemkin-averof αλλα δεν συγκρατω ονοματα και αν απλα μαρεσει να απολαμβανω ταινιες που φτιαχνουν αλλοι?
    κατα ταλλα εχεις κι εσυ την αγαπη μου:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όταν δημοσιεύσω καμιά φωτογραφία με σένα μέσα, θέλω να δω τα σχόλιά σου.. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10:37 π.μ.

    Χρονια πολλα μικρε (εκτος κι αν εβαλες τυχαια ημερομηνια στο myspacε)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @art attack

    όχι σωστή είναι η ημερομηνία.. ευχαριστώ για τις ευχές..

    εσύ πόσων χρονών είσαι και με αποκαλείς μικρό; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oxi mono sxolia alla kia miniseis tha deis tote manari mu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις χρόνια πολλά από μένα και τον Κώστα, ΝτιΝτι!

    Γιάννης (από το λογαριασμό του Κώστα ;- ) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία Χρ.7:13 μ.μ.

    Γεια πάρα πολύ ωραίες φωτό!!!Τι κάνεις και βγάζεις τόσο ψραίες φωτό ακόμη και τη νύχτα??Έχω αλλάξει 2 ψηφιακές και ακόμη δεν ξέρω τι φλας και τι να βάλω για να τραβήξω κα΄τι τη νύχτα!!Μπορείς να βοηθήσεις????Καλή χρονιά και όλα βολικά το 2011!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δοκίμασε να τραβήξεις τις φωτογραφίες με τρίποδα το βράδυ με αργές ταχύτητες (χειροκίνητη λειτουργία) και θα βγούν καλές.. ή μπορείς να πάρεις κάποια ακριβή μηχανή που υποστηρίζει λήψεις με υψηλά ISO και χαμηλό επίπεδο θορύβου..

    ελπίζω να βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή