20071028

15-Οκτ-2007: проект о.г.и. (proekt ogi) bar, Μόσχα, Ρωσία.

Πολλές φορές στην Ελλάδα παραπονιέμαι ότι δεν υπάρχουν πολλά ωραία bar για να βγεις έξω το βράδυ (πχ. να παρακολουθήσεις ένα live, να πιεις μερικά ποτά αλλά χωρίς όμως να ξοδέψεις πολλά λεφτά). Το bar "проект о.г.и. (proekt ogi) " στην Μόσχα είναι ένα παράδειγμα του ιδανικού bar (για μένα) όπου μπορείς να βγεις και να πιεις ένα ποτό/α, να φας φαγητό (έχει και φαγητό), να παρακολουθήσεις ένα συγκρότημα ζωντανά αλλά και να αγοράσεις και κανένα βιβλίο/CD φεύγοντας. Και όλα αυτά μαζεμένα σε ένα υπόγειο.. ;-).

Στην πάνω εικόνα βλέπουμε το γκράφιτι έξω στο πεζοδρόμιο το οποίο δείχνει τον δρόμο για το bar "проект о.г.и. ". Προσέξτε το σύμβολο του βιβλίου που έχει, το οποίο αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο που υπάρχει μέσα στο bar και φαίνεται στις επόμενες φωτογραφίες.
Πολύ όμορφο βιβλιοπωλείο όπως βλέπετε. Επίσης και οι κοπέλες που εργάζονται εκεί ήταν πολύ εξυπηρετικές όταν τους ζήτησα να μου προτείνουν να αγοράσω μερικά CD με Ρωσική Μουσική. Γενικά οι Ρώσοι διαβάζουν πολύ βιβλία, και αυτό το βλέπεις στο μετρό και στους δρόμους. Λίγο που κοίταξα τις Ρωσικές εκδόσεις, είδα ότι ότι αρκετά βιβλία είναι "όμορφα" με σκληρά εξώφυλλα κλπ.
Το bar όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι διακοσμημένο απλά και όλη η ατμόσφαιρα μέσα είναι χαλαρή. Δυστυχώς την ημέρα που επισκέφτηκα το bar, δεν υπήρχε προγραμματισμένη κάποια συναυλία αλλά βρήκα το παρακάτω βίντεο από συναυλία στο συγκεκριμένο bar από το youtube.com:
Βλέποντας το βίντεο αυτό, αναρωτιέμαι πως βρέθηκε αυτό το Ρώσικο συγκρότημα "Afro-Russian afrobeat orchestra "Compatriotes"" στην Ρωσία; ;-) Πλάκα έχει πάντως η μουσική τους..

3 σχόλια:

  1. πού το ξετρύπωσες πάλι;
    πολύ ωραίο και ατμοσφαιρικό το σπίτι του Λένιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το "Lonely Planet Guide for Moscow" ;-).

    Πάντως τέτοια μπαρ με το στυλ αυτό (ή παραλλαγή) έχω συναντήσει και στην Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία.

    Και αν σκεφτείς ότι η Μόσχα είναι από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, και γενικά έχει ακριβά μαγαζιά.. το συγκεκριμένο μαγαζί είχε φυσιολογικές χαμηλές/τιμές (με δεδομένα Μόσχας).

    Αγόρασα περίπου 10 CDs με Ρωσική/Ουκρανική μουσική από εκεί ;-). Αυτό ήταν το σουβενίρ μου από το ταξίδι μου στην Μόσχα..

    Το σπίτι του Λένιν μου άρεσε γιατί φαίνεται η διακόσμηση/διαμόρφωση χώρου της εποχής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9:19 π.μ.

    [color=#99aadd]Артисты на праздник [url=http://dejavu-group.ru/artist.php]Dejavu-group[/url] - это коллектив профессиональных вокалистов и музыкантов на праздник.
    [url=http://dejavu-group.ru/artist.php]Deja Vu[/url]- законодатель в области музыкального оформления дней рождения.
    В копилке музыкантов на праздник Dejavu-group более 3000 песен.
    Только живое исполнение. Диско, хиты 70-80-90-х, джаз, ретро, шансон, современная музыка, европейские хиты, фоновая музыка, поп .
    Артисты на праздник Дежа вю располагает мощной качественной аппаратурой, которая позволяет наполнить приятным уху звуком как маленькое помещение (фуршет), так и большое пространство (корпоратив до 1 тыс. человек).

    Андрей +7 910 483 8294 [/color]

    ΑπάντησηΔιαγραφή