20080213

8-Δεκ-2007: Διαδήλωση κατά της τροποποίησης του νόμου περί εκτρώσεων, Άμστερνταμ, Ολλανδία.

Η φωτογραφία αυτή είναι από την διαδήλωση 8-Δεκ-2007 στο Άμστερνταμ, κατά της τροποποίησης του νόμου περί εκτρώσεων. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με φακό ευρυγώνιο 28mm. Το σύνολο των φωτογραφιών που τράβηξα στην συγκεκριμένη διαδήλωση (και επέλεξα την παραπάνω ως καλύτερη) βρίσκεται στην εικόνα:

4 σχόλια:

  1. Αλήθεια είναι με 28mm; Δεν δείχνει τόσο ευρυγώνιος (τουλάχιστον σε αυτήν την εικόνα). Όπως επίσης δεν έχει και τα ενοχλητικά προβλήματα καμπυλότητας των ευρυγώνιων.

    Πάντως έχεις και άλλες ενδιαφέρουσες εικόνες το φιλμ όπως η 21 και η 15 (αν ήταν μαλιστα ένα κλικ δεξιότερα θα ήταν πάρα πολύ καλή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι με τον "καινούργιο" (μεταχειρισμένο) φακό Leica ELMARIT-R 28 mm f/2.8 (νομίζω κάπου 130-150€ τον αγόρασα λίγα λεπτά πριν φωτογραφίσω την διαδήλωση αυτή). Νομίζω παραμόρφωση συνήθως έχουν οι φακοί zoom στα 28mm..

    Όσες δεν είναι με 28mm εδώ είναι με τον Leica R 100 f/2.8 που επίσης αγόρασα σε παρόμοια τιμή ;-).

    Την 21 την σκεφτόμουν και εγώ ως καλή όπως και την 16.. Γενικά σε φωτογραφίες, έτσι με πλήθος να κινείται πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να πετύχεις όλα τα στοιχεία μέσα στην φωτογραφία να σου αρέσουν.

    Στην 15.. δεν πρόλαβα/συνειδητοποίησα την λεπτομέρεια αυτή για να τραβήξω λίγο δεξιότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως, σε φωτογραφίες με κινούμενο πλήθος πρέπει να είσαι και τυχερός και γρήγορος και αποφασιστικός. Αν έχεις τα δυο τελευταία το πρώτο έρχεται σχετικά εύκολα. Η τύχη όμως δεν φτάνει από μόνη της, συμφωνείς;

    Η 21 πάντως μου αρέσει πολύ. Οι φόρμες που κάνουν τα τρία πλακάτ/πανό δημιουργούν πολύ ωραία και ενδιαφέρον φόντο για το πορτραίτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην 21 όμως δεν μου αρέσει ο πρόσωπο που φαίνεται πίσω από την γυναίκα..

    Ναι η τύχη δεν είναι καθοριστικός παράγοντας.. θέλει και τις 3 δυνατότητες μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή