20080321

23-Δεκ-2007: Θεόδωρος + Mio, Cluj, Ρουμανία.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Θεόδωρο και την Μιορίτσα έξω στην πόρτα του σπιτιού τους στο Κλούζ/Cluj-Napoca, Ρουμανία. Η περίεργη υφή της φωτογραφίας οφείλεται στο δίχτυ που υπάρχει μπροστά στην πόρτα. Ο Θεόδωρος ήταν ο δάσκαλός μου στην φωτογραφία το 1994. Αυτός μου εξήγησε τις βασικές γνώσεις όπως τι είναι βάθος πεδίου, πως δουλεύει η φωτογραφική μηχανή και οι φακοί κλπ. Τον έχω αναφέρει ήδη και σε προηγούμενη ανάρτηση. Θυμάμαι ότι όταν τον είχα ρωτήσει τότε πότε μια φωτογραφία είναι καλλιτεχνική, μου είχε πει απλά και πρακτικά: αν μια φωτογραφία, σου αρέσει και καταφέρεις να πείσεις και άλλους ότι είναι καλή τότε είναι σίγουρα τέχνη.. ;-)

Αν δούμε από κοντά την παραπάνω φωτογραφία φαίνεται ο χονδρός κόκκος και ελάχιστα η υφή του διχτυού:
Η παραπάνω φωτογραφία είναι επιλογή από το σύνολο των παρακάτω 7 φωτογραφιών που τράβηξα συνολικά.@Θεόδωρος/Mio: Ξέρω ότι διαβάζετε το ιστολόγιο.. για αυτό περιμένω τουλάχιστον σε αυτήν την ανάρτηση σχολιασμό ;-).

5 σχόλια:

  1. Δεν ξερω για τη φωτογραφία, αλλά το ζευγάρι είναι από τις φάτσες που συμπαθείς με το που τις δεις...

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό που είπε ο χρυσόστομος
    αλήθεια ένα πράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TORA TI NA PO . KALI H FOTO TA XERIA DEN MOY ARESOYN POY EINAI STAYROMENA (GENNIKA DEN MOY ARESEI NA FOTOGRAFIZO ATOMA ME STAYROMENA XERIA) TA KRATAO ETSI LOGO KRYOY :-) OLA HTAN PAGOMENA)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ola itan pagwmena...
    alla to spitaki sas ki eseis
    polizesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @όλους

    Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

    @theodoros

    Θα προτιμούσα να είχα τραβήξει λίγο πιο μακρυά την φωτογραφία και να φαινόταν καλύτερα το περίγραμμα της πόρτας. Το ξύλο που πετάγεται οριζόντια στην πόρτα δεν μου αρέσει πολύ. Ίσως από πιο μακρυά η λήψη αυτή θα φαινόταν καλύτερα και το δίχτυ της πόρτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή