20080611

4-Ιουν-2008: Γιάννης Τζώρτζης, ‘green project: phase 1′ photographic exposition at Tio Ilar / ΤΙΩ ΕΙΛΑΡ.

Το πρώτο βίντεο είναι στην Ελληνική γλώσσα ενώ το δεύτερο στα Αγγλικά (είναι δικά μου τα βίντεο αυτά). Περισσότερα για το green project 2008 (στο οποίο συμμετέχω) θα βρείτε στο http://greenproject2008.com/wpel. Σχετικά με τον Γιάννη Τζώρτζη υπάρχει δημοσιευμένο και το βίντεο από την παλαιότερη έκθεση φωτογραφίας του στο FNAC: Παναμάς 2005: Η ανθρωπολογίας της φωτογραφίας.
"Το green project αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία μίας ομάδας 67 ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών, με στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. To project διοργανώνεται από την ομάδα green project. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων. Στηρίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Υποστηρικτές του είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών και ο Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics.
Η ομάδα του green project θα πραγματοποιήσει ένα οδοιπορικό 11.121 χλμ και 26 ημερών από την Αθήνα στο Πεκίνο το 2008, με οχήματα τεχνολογίας περιορισμού εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στα ίχνη των αλλοτινών «δρόμων του μεταξιού» θα αναζητηθεί η διαδρομή που σήμερα οριοθετείται από τους αγωγούς φυσικού αερίου και θα καταγραφούν καλλιτεχνικά οι πιο σημαντικοί σταθμοί του ταξιδιού, όσον αφορά τις εφαρμογές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου