20070103

Οκτώβριος-1994: Πωλητής παπουτσιών στην Piata Unirii, Βουκουρέστι.

 Η Piata Unirii (=Πλατεία Ομόνοιας στα Ελληνικά) είναι η κεντρικότερη πλατεία στο Βουκουρέστι από όπου είναι τραβηγμένη η φωτογραφία.

Παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια (από το 1994), την εικόνα αυτού του ανθρώπου μέσα στο κρύο να προσπαθεί να πουλήσει παπούτσια στους περαστικούς δεν την έχω ξεχάσει.

Κάτω από την γέφυρα που βλέπουμε περνάει ο κεντρικός ποταμός του Βουκουρεστίου Dâmboviţa.

To αρνητικό της φωτογραφίας αυτής ήταν σε άθλια κατάσταση (πάρα πολύ υποφωτισμένο) για αυτό η φωτογραφία δεν έχει καλή τονικότητα.

4 σχόλια:

  1. Ο κύριος ήταν σε αθλιότερη κατάσταση απ΄αυτή των αρνητικών, ε?...

    Θυμήθηκες τη φωτογραφία με την ευκαιρία της ένταξής της χώρας τους στην ευρωπαική ένωση? (μπλακ χιούμορ, μη δίνεις σημασία...).

    Δεν μπορώ να γράψω τίποτα για την παράγραφο όπου μιλάς για τον κύριο. Μόνο ευχαριστώ που δεν τον ξέχασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα από το blog θα ήθελα να μιλάνε οι φωτογραφίες μόνες τους χωρίς να χρειαστεί να γράφω εγώ τίποτα. Σκεφτόμουν στην αρχή να δημοσιεύω τις φωτογραφίες χωρίς κανένα σχόλιο δικό μου. Αργότερα αποφάσισα να γράψω τουλάχιστον από που και πότε είναι τραβηγμένη η κάθε φωτογραφία που θα δημοσιεύω.

    Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από τις πρώτες φωτογραφίες μου. Σημειώνω ότι τέτοιες εικόνες (όπως και άλλες όμορφες) αντίκριζα καθημερινώς το διάστημα που ζούσα Ρουμανία (1993-1996).

    Αυτές τις οπτικές εμπειρίες ήθελα με κάποιο τρόπο να τις διασώσω. Κάποιος άλλος στην θέση μου, με αφορμή αυτές τις εικόνες, ίσως έγραφε ένα κείμενο, άλλος ένα ποίημα, άλλος ζωγράφιζε ένα πίνακα, άλλος σύνθετε μουσική, άλλος γύριζε ταινία κλπ (τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά), εγώ όμως αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την φωτογραφία. Ουσιαστικά αυτή ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να φωτογραφίζω.

    Επίσης θέλω να σημειώσω, πως μια φωτογραφία (γενικά) δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αποτύπωση.. δεν είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1:50 π.μ.

    Megale oi fotos sou me odigoun xronia pisw..genithika ekei alla irtha ellada gia kapio logo...apla twra pou arxisa na psaxnw gia to parelthon tou voukourestiou vriskw polla spoudea..xereis pou borw na vrw pio polla??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όχι δεν μπορώ να σε βοηθήσω, ούτε ξέρω κάποια ιστοσελίδα για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή