20070403

15-Μαΐου-2006: Συγκρότημα Balkanatolia, Σταθμός τρένων Κομοτηνής.

Οι Balkanatolia είναι το μουσικό συγκρότημα από την Κομοτηνή στο οποίο καρδιά του είναι ο φίλος μου Χαλήλ Μουσταφά (τελευταία φωτογραφία). Σημειώνω ότι ο Χαλήλ επαγγελματικά ασχολείται με την δικηγορία και όχι με την μουσική. Ο Χαλήλ έγινε γνωστός στην Ελλάδα από την συννεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα (που εγώ προσωπικά δεν συμπαθώ ;-) ) στο CD "Μεσόγειος". Οι Balkanatolia είναι ένα "μεικτό" συγκρότητα που αποτελείται από βαλκάνιους μουσικούς ("χριστιανούς" και "μουσουλμάνους"/τούρκους) μουσικούς από την περιοχή της Ροδόπης. Στο παρελθόν μέσα στο συγκρότημα ήταν και ο Θανάσης Γκαϊφύλιας και ο Νίκος Βερβερίδης. Για τον επίσης φίλο μου Νίκο θα σας παρουσιάσω φωτογραφίες του και θα σας μιλήσω για αυτόν σε άλλο άρθρο. Η μουσική των Balkanatolia αποτελείται από "έθνικ" τραγούδια από Τουρκία και από Ελλάδα. Υπάρχει ένα ηχογραφημένο demo από τους Balkanatolia το οποίο θα προσπαθήσω να το ανεβάσω για download. Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να τους γνωρίσετε είναι να ακούσετε την μουσική τους.

Η φωτογράφιση έγινε με αφορμή μια συναυλία των Balkanatolia στην Αθήνα στον Μάϊο 2006 η οποία τελικά ακυρώθηκε. Χρειαζόντουσαν φωτογραφίες για την αφίσσα της συναυλίας έτσι πρότεινα να πάμε στον Σταθμό Τρένων της Κομοτηνής για να τους φωτογραφίσω. Γενικά ο σταθμός τρένων Κομοτηνής είναι από τα αγαπημένα μου στέκια στην Κομοτηνή. Είναι εντελώς σουρεαλιστικό να πίνεις αργά το βράδυ την μπύρα σου στην καφετέρια/εστιατόριο του σταθμού και ξαφνικά να περνάει από μπροστά ένα εμπορικό τραίνο που κουβαλάει τανκς με προορισμό Αλεξανδρούπολη. Χθες που ήρθα Κομοτηνή παρατήρησα ότι στο σταθμό γίνεται ριζική ανακαίνηση. Για παράδειγμα η μεταλική ταμπέλα με τα δρομολόγια τρένων που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία, δεν υπάρχει πλέον.

@Χαλήλ: χρειάζομαι μουσική για το ντοκυμαντέρ που γυρίζω για την Ίμβρο και την Ροδόπη!

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4:18 π.μ.

    "χριστιανούς" και "μουσουλμάνους"/τούρκους

    ??????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφέρομαι, νομίζω, ξεκάθαρα στους Ελληνόφωνους και Τουρκόφωνους μουσικούς του συγκροτήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3:52 μ.μ.

    geia sas kai apo emena paidia......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ τυχαία έφτασα εδώ. Και θέλω να αφήσω ένα σχόλιο για το πόσο όμορφες είναι οι εικόνες που μας χαρίζεις. Λατρεύω την Αλεξανδρούπολη και τους ζεστούς ανθρώπους της. Μέχρι την Κομοτηνή δεν έφτασα ακόμα. Εύχομαι να σταθεί αφορμή η περιέργια να δω από κοντά αυτό τον περίφημο σταθμό τραίνου. Να είσαι καλά και να δημιουργείς. ΆΝνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @anna

    Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, η Κομοτηνή και γενικότερα η ορεινή Ροδόπη είναι πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή για επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1:42 μ.μ.

    αφήστε καλέ αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή