20070521

Αυγ-2002: Πορτραίτο Στρατηγούλας.

Ενημέρωση 14-Ιάν-2007: Το παρακάτω πορτραίτο επιλέχθηκε από την παραπάνω σειρά φωτογραφιών που φαίνεται από το contact sheet παρακάτω:Μέρος της φωτογραφικής τέχνης είναι και η επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας από ένα σύνολο ληφθέντων φωτογραφιών.

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο πορτραίτο!

    Το λέω αυτό κιόλας γιατί εμένα μου φαίνονται πολύ δύσκολες οι "στημένες" φωτογραφίες. Απαιτούν και μια σκηνοθετική ματιά κάτι το οποίο αν "δεν το έχεις" χάνεις ένα πολύ σημαντικό ποσοστό της αξία του τελικού φωτογραφικού αποτελέσματος.

    ΥΓ: Χα! τώρα το είδα! Καλά βρε 'συ, τι όνομα έχεις δώσει στον link που παραπέμπει στο blog μου;.. Με κολακεύεις! Ευχαριστώ!
    ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι όλες οι φωτογραφίες μπορείς να τις θεωρήσεις ως στημένες.

    Χαίρομαι που σου αρέσει το όνομα που έδωσα στο link.. Δες και το link με το blog πάνω από το δικό σου.. Ο Ρουμάνος έχει πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Φτου! Να γράφεις τόση ώρα και στο τέλος από λάθος να χάνεις όλο το comment...)

    Συμφωνώ μαζί σου και ελπίζω να μη παρεξήγησες το χαρακτηρισμό "στημένες" που χρησιμοποίησα. Πάντως είχα πρόβλημα για το ποια λέξη έπρεπε να χρησιμοποιήσω που θα ήταν καταλληλότερη για αυτό άλλωστε την έβαλα μέσα σε εισαγωγικά.
    Αν προτιμάς εννούσα αυτές τις φωτογραφίες στις οποίες το θέμα έχει πλήρη επίγνωση του γεγότος ότι φωτογραφίζεται.

    Η σελίδα του Ρουμάνου πάντως όντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
    Επί τη ευκαιρία δύο εικόνες που έχει ανεβάσει τώρα στο blog του μου είναι πάρα πολύ οικείες και έχουν συνδυαστεί συναισθηματικά με διάφορους τρόπους μαζί μου για λόγους.

    Η μία είναι η δεύτερη φωτογραφία που έχει τώρα στο blog του, μια του Ruth Orkin από την Ιταλία, που εκτός των άλλων μου είναι πολύ οικεία γιατί την βλέπω πολύ συχνά σε ένα καφέ της Ναυαρίνου στην Θεσσαλονίκη και κάθε φορά μου είναι σχεδόν αδύνατον να μην σταθώ και να την κοιτάξω καλύτερα και να μην μου δημιουργηθούν σκέψεις και συναισθήματα. Υπέροχη φωτογραφία!

    Η δεύτερη με την οποία είμαι κάτι παραπάνω από συναισθηματικά συνδεδεμένος, είναι η φωτογραφία του Associated Press με τον βουδιστή μοναχού που αυτοπυρπολείται, μιας και αυτή είχε αποτέλεσει το εξώφυλλο ένος δίσκου ο οποίος με σημάδεψε όσο κανένας άλλος. Τον πρώτο των Rage against the machine.
    (Σταματάω εδώ γιατί για αυτόν το δίσκο μόνο πράγματα που θα ακούγονται ως τεράστιες υπερβολές μπορώ να πω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tertuliano

    Αλλά και ο ίδιος ο Ρουμάνος (ο Alexandru), αν και επαγγελματίας έχει πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφική ματιά. Δες τις φωτογραφίες του στο site του:

    http://www.alexgalmeanu.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω πολύ χρόνο τώρα, μπήκα λίγο και είδα την δουλειά του και από ότι φαίνεται είναι πάρα πολύ καλός.

    Μόλις δω το site του καλύτερα και εκτενέστερα θα σου πω τις εντυπώσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή