20070529

26-Μαΐου-2007: Παραλία Λιβούνια, Ίμβρος, Τουρκία.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (3ήμερο Αγίου Πνεύματος) επισκεύτηκα την Ίμβρο και θέλω να σας παρουσιάσω την καλύτερη παραλία του νησιού, την παραλία Λιβούνια.
Καταρχήν ας δούμε το παραπάνω κείμενο που είναι από επίσημο τουριστικό φυλλάδιο από την Τουρκία (μέρος του κειμένου στο φυλλάδιο που βλέπουμε παραπάνω είναι γραμμένο στα Ελληνικά). Δεν θέλω να σχολιάσω το κείμενο (μπορεί ο καθένας να το σχολιάσει μόνος του), αλλά ας δούμε μερικές φωτογραφίες από την ομορφότερη παραλία του νησιού, τα Λιβούνια που βρίσκεται στο δυτικό μέρος του νησιού. Τον παρακάτω χάρτη μπορείτε να τον δείτε στην Google.
Η παραλία Λιβούνια όπως βλέπετε είναι παραδεισένια: α) είναι με χαλίκια, β) βαθαίνει αμέσως, γ) είναι πολύ μεγάλη, δ) δεν υπάρχουν σπίτια ούτε ταβέρνες κατά μήκος της παραλίας, ε) υπάρχουν όμως υπαίθριες ντουζιέρες και στ) τα κινητά πιάνουν ελληνικό σήμα από την Λήμνο που βρίσκεται απέναντι.. (τι άλλο θέλουμε από μια παραλία ;-)).

Οδηγίες για να φτάσεις στην παραλία αυτή: οδηγώντας μετά το χωριό Derekoy (Σχοινούδι) στρίβεις αριστερά στο φράγμα προς το χωριό Ugurlu και στην συνέχεια όταν φτάσεις στην θάλασσα ακολουθείς τον δρόμο δεξιά, περνάς το Τουρκικό φυλάκιο και φτάνεις στην παραλία. Τώρα (Μάϊο) η παραλία ήταν άδεια, αλλά ακόμη και τον Αύγουστο μήνα δεν υπάρχει πολύς κόσμος. Οι περισσότεροι προτιμούν για μπάνιο την παραλία Aydincik (Κέφαλος) η οποία έχει και ταβέρνες, ξαπλώστρες, υποδομές για wind surfing κλπ.
Μετά την παραλία Λιβούνια βρίσκεται το Kacakliman (Κατσάκ Λιμάνι) ή αλλιώς μεταφρασμένο "το λιμάνι των λαθραίων" που φαίνεται στις επόμενες φωτογραφίες. Αυτό το φυσικό λιμάνι δεν φαίνεται από την θάλασσα και πολλοί Έλληνες το χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν για να αποδράσουν παράνομα με βάρκες στην Ελλάδα (Λήμνο). Αυτό το έμαθα από έναν Έλληνα γέροντα στο καφενείο των Αγριδίων (Tepekoy) στην Ίμβρο.
Το τοπίο πάνω από την παραλία Λιβούνια είναι το βουνό με το δάσος από Πεύκα και θάμνους. Όπως βλέπουμε, δεν υπάρχει στην παραλία τίποτα χτισμένο (εξοχικό, ταβέρνες) κλπ. Θα ήταν ιδανικό μέρος για ελεύθερο camping η παραλία αυτή, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό επιτρέπεται εκεί ;-).Όλες οι παραπάνω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πρακτικές πληροφορίες για την Ίμβρο (π.χ. πως πας εκεί), ας αφήσει σχόλιο.

5 σχόλια:

  1. πραγματικά μοναδική παραλία - αλλά το σ/κ του αγ. πνεύματος ήταν 26/27/28.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 26-Μαΐου στον τίτλο αναφέρεται στην ημερομηνία που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

    Ακόμη ομορφότερες παραλίες έχει η Τένεδος αλλά πρέπει να εμφανίσω τα slides μου, και να τα σκανάρω..

    Άντε.. πότε θα πας και εσύ Ίμβρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια κινητοποίηση στην μπλογκόσφαιρα με θέμα το εθνικό σύστημα υγείας και με αφορμή το θάνατο της μπλόγκερ Αμαλίας Καλυβίνου. Προωθώ το ενημερωτικό κείμενο:

    "Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:

    α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο "Για την Αμαλία".
    β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
    γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία. Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.

    Σας ευχαριστούμε."

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το μπλογκ του Helix Nebulae http://yperoptix.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά πολύ ωραία παραλία!

    ggia να σε ρωτήσω κάτι άσχετο? Εχεις φωτογραφική δουλειά από την Αθήνα? Εννοώ με θέμα την πόλη Αθήνα η τελοσπάντων απο πόλεις της ελλάδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ore.karamitros

    Γενικά έχω πάρα πολλές φωτογραφίες γιατί φωτογραφίζω από το 1993.. αλλά οι φωτογραφίες που επιλέγω να βάλω στο blog τις επιλέγω με καθαρά φωτογραφικό-αισθητικό κριτήριο.. εκτός των περιπτώσεων που δημοσιεύω φωτογραφίες στο πλαίσιο παρουσιάσης κάποιου μέρους που έχω επισκεφτεί (όπως το άρθρο αυτό).

    Γενικά αν ψάχνεις φωτογραφίες για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, μπορώ να σου απαντήσω αν έχω, και αν αξίζει καμία από αυτές (αισθητικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή