20070620

Ιούλιος-1994: Omi, Cora & Dan, Bucuresti, Romania.

Σήμερα έκανα μια αρχαιολογική ανασκαφή στα αρνητικά μου. Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη Ιούλιο 1994, ένα μήνα από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την φωτογραφία. Τα παιδάκια που βλέπετε παραπάνω (πως πέρασε ο καιρός ;) ) ήταν συμφοιτητές μου στο Πολυτεχνείο στο Βουκουρέστι.
Ο Teodor Topoliceanu Omar ασχολείται με τη γιόγκα και δουλεύει ως γραφίστας στο Βουκουρέστι.
Για την Corina Baczai (Cora την φωνάζαμε), αγνοούμε την τύχη της . Πριν 7-8 χρόνια είχα λάβει από αυτήν ένα καρτποστάλ από την Κίνα ;-). Γράφω το πλήρες όνομά της μήπως και τύχει και βάλει το όνομά της σε καμιά μηχανή αναζήτησης και πέσει σε αυτό το άρθρο ;-) .Ο Dan Turcu εργάζεται σήμερα ως επαγγελματίας φωτογράφος στην πόλη Satu Mare (πόλη της Ρουμανίας στα σύνορα με Ουγγαρία και Ουκρανία). Το άρθρο αυτό το γράφω κυρίως γιατί ο Dan πριν λίγη ώρα ξεκίνησε ένα προσωπικό blog όπου θα δημοσιεύει φωτογραφική δουλειά του: http://dantphotography.blogspot.com/. Πως πέρασε ο καιρός.. πως αλλάζουμε όλοι στο πέρασμα του χρόνου.. Ευτυχώς που τώρα έχουμε και την τεχνολογία και μπορούμε να επικοινωνούμε..https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox

Πάντως η παραπάνω φωτογραφία νομίζω ότι έχει λίγο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον παρόλο που για μένα είναι κυρίως αναμνηστική. Μου αρέσει η κίνηση της Cora και το στήσιμο δεξιά και αριστερά (του Omi και του Dan).

Η φωτογράφιση έγινε μια μια Ρώσικη φωτογραφική μηχανή Zenit χωρίς φωτόμετρο! Το φιλμ που έχει χρησιμοποιηθεί στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ένα Ρουμάνικο φιλμ μάρκας Azomures στα 100 ASA. Παρατηρούμε ότι η φωτογραφία έχει υπερβολικά χονδρό κόκκο (για τα δεδομένα των 100 ASA φιλμ). Βέβαια ο χονδρός κόκκος δεν είναι πάντα κακός, υπάρχουν φωτογράφοι που επιθυμούν συγκεκριμένες φωτογραφίες να εμφανιστούν χονδρόκοκκες .. Ο χονδρός κόκκος σε ορισμένες φωτογραφίες δίνει την αίσθηση στην φωτογραφία ότι είναι ζωγραφιά με κάρβουνο.

3 σχόλια:

  1. Πώπω!..
    Μου αρέσει πολύ αυτή η φωτοφραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή και οι δύο φωτογραφίες στην Συρία που ακολουθούν στα δύο παλιότερα posts σου είναι από αυτές που μου αρέσουν περισσότερο στο blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Tertuliano Máximo Afonso

    Ίσως σου αρέσει επειδή φαίνεται φωτογραφία άλλης εποχής ;-)..

    Τώρα που την ξανακοιτάζω, παρατηρώ ότι είναι λίγο στραβή, ήθελε λίγο περιστροφή..

    Με την Zenit (αν έχεις χρησιμοποιήσει τέτοια μηχανή), εκτός ότι το φωτόμετρο που έχει δεν δουλεύει (είναι σαν να μην υπάρχει)
    όταν κοιτάς μέσα στο στόχαστρο βλέπεις ένα μικρό μέρος του θέματος που αποτυπώνεται..

    Επίσης, την εποχή εκείνη που τράβηξα τη φωτογραφία αυτή με απασχολούσε περισσότερο το τεχνικό κομμάτι της φωτογραφίας, δηλαδή πως θα εμφανίσω και θα τυπώσω την φωτογραφία. Άρα είναι σχεδόν τυχαίο το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης φωτογραφίας. ;-)

    Σχετικά με την Συρία, είναι ίσως το καλύτερο ταξίδι μου.. Έχω και άλλες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από εκεί, που θέλω να τις δημοσιεύσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή