20070713

26-Αυγ-2006: Φεστιβάλ Πάλης Αλάν-Τεπέ, Ορεινή Ροδόπη.

Κάθε χρόνο γίνονται 2 εκδηλώσεις πάλης στην περιοχή της Ροδόπης. Η πρώτη εκδήλωση πάλης γίνεται στην περιοχή Χίλια (σύνορα Ροδόπης, Έβρου) αρχές Αυγούστου και η άλλη στην περιοχή Αλάν-Τεπέ στην ορεινή Ροδόπη, τέλη Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις αυτές κρατάνε 2-3 ημέρες και εκτός από την πάλη (είναι σαν την Ελληνορωμαϊκή αλλά οι παλαιστές αλείφονται με λάδι) υπάρχουν συγκροτήματα με μουσική (συνήθως Τουρκόφωνη), υπαίθριες ψησταριές και μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος (κυρίως μουσουλμάνοι των τριγύρω περιοχών). Οι παλαιστές δεν είναι μόνο από την περιοχή (μουσουλμάνοι-Έλληνες) αλλά από όλα τα Βαλκάνια (Βούλγαροι, Τούρκοι, χριστιανοί-Έλληνες κλπ).
Θεωρώ την εκδήλωση αυτή πολύ ενδιαφέρουσα για παρακολούθηση. Στην επόμενη ανάρτηση στο ιστολόγιο θα σας δημοσιεύσω φωτογραφίες από την πάλη. Ο Αύγουστος πλησιάζει, για όποιο θέλει να παρακολουθήσει τις φετινές εκδηλώσεις πάλης! ;-)

Αυτό είναι το εισιτήριό μου από την περσινή εκδήλωση πάλης από όπου παρευρέθηκα και τράβηξα τις παραπάνω φωτογραφίες ;-).
Από καλλιτεχνικής πλευράς προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η πρώτη φωτογραφία, αλλά και οι υπόλοιπες έχουν λίγον ενδιαφέρον. Πολλές φορές γνωστοί μου έχει τύχει να με ρωτήσουνε γιατί τραβάω ασπρόμαυρες φωτογραφίες και όχι έγχρωμες. Αν απάνταγα με παράδειγμα θα έλεγα ότι φωτογραφίες όπως αυτές εδώ έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον αποτυπωμένες στο ασπρόμαυρο παρά σε έγχρωμο.

4 σχόλια:

  1. πολύ καλές φωτό Γιώργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @marko-the-gnostic

    Μόλις τις ανέβασα τις φωτογραφίες, αμέσως τις σχολίασες.. ;-)

    Τι λες για φέτος.. διακοπές στην Θάσο ή στην Σαμοθράκη.. με επίσκεψη στο φεστιβάλ μουσουλμανικής πάλης; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πες μας τις ημερομηνίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @zenovia

    Αρχές και τέλη αυγούστου και πέφτει συνήθως σαββατοκύριακο.. δες επόμενη ανάρτηση!

    Σκέφτεσαι να πας; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή